EGY HÖLGY A MAXIMBÓL Fellegi István mellszobra mellett

Georges Feydeau: EGY HÖLGY A MAXIMBÓL
Rendező: Verebes István m. v.
Bemutató: 2012. október 12.

Ezzel a bemutatóval kezdődik az első szlovákiai hivatásos magyar színház megalakulásának 60. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat.

 60 évesek lettek... a Komáromi Jókai Színház (Fotó: jokai.sk)

60 évesek lettek… a Komáromi Jókai Színház (Fotó: jokai.sk)

Október 12-én Fellegi Istvánnak, az 1952-ben megalakult Magyar Területi Színház első igazgatójának mellszobrát és az első társulat emléktábláját avatják fel, mindkettő Juraj Gráfel műve. Az alkotásokat Tóth László, színháztörténész, publicista leplezi le.          

Ezt követően A. Nagy László, kisebbségi kormánybiztos nyitja meg a színház alsó és felső előcsarnokában kiállított „Hatvan éve a világot jelentő deszkákon” című kiállítást, amelynek segítségével a látogatók a korabeli fényképek és emléktárgyak segítségével végigkísérhetik a színház 60 évét.

Végül 19.00 órától kezdődik az ünnepi évad első bemutatója, Georges Feydeau: EGY HÖLGY A MAXIMBÓL, Verebes István m.v. rendezésében. A bohózati elemekben bővelkedő, a komédiában nélkülözhetetlen félreértésekkel,  személy- és szerepcserékkel átszőtt előadásban  a színház művészeinek minden korosztálya képviselteti magát.