Kárpát-medencei Irodalomtanár Találkozó – pályázat

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence valamennyi országában magyar nyelvet és irodalmat oktató tanárok számára második alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei Irodalomtanár Találkozóját Gödöllőn, 2014. július 28-tól augusztus 1-ig.

A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalom szakos tanárok, a témában színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek, megismerjék mind a magyarországi, mind a országok oktatási rendszerét, és arra is lehetőséget kíván biztosítani a rendezvény, hogy szoros emberi és szakmai kapcsolatok alakulhassanak ki a résztvevők között. A találkozó résztvevőinek a szakmai programok, előadások mellett lehetőségük lesz kulturális programokon való részvételre, továbbá a tervek között szerepel egy közös irodalmi kirándulás is.

A rendezvény költségeit (szállás, ellátás, programok) a Rákóczi Szövetség felvállalja a sikerrel pályázó tanárok számára.

A jelentkezés feltételei:

  • a kitöltött jelentkezési lap beküldése a megadott jelentkezési határidőig
  • aktív általános, vagy középiskolai magyar nyelv és irodalom tanári státusz a Kárpát-medence bármely iskolájában. Ennek igazolásához az iskola igazgatója által lepecsételt igazolás szükséges.

Jelentkezni elektronikus formában a Rákóczi Szövetség honlapján lehet 2014. június 20-ig.