VideoSikoly – pályázat határon túli diákoknak

MTVA Kós Károly KollégiumAz MTVA Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet a jelenlegi határokon kívül élő 13-19 éves diákok számára 4-7 perces videó-kisfilmek elkészítésére.

 

A Médiaszolgáltatás-támogató  és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet a határokon túli 13-19 éves diákok számára olyan 4-7 perces videofilmek készítésére, amelyek veszélyben lévő népi épített műemlékeket (házak, magtárak, górék, hidak, egyedi kapuk, régi útszéli keresztek, haranglábak, szobrok, stb.) dokumentálnak.

A pályázattal a kiírók veszendőben lévő, rejtett értékekre szeretnék ráirányítani a figyelmet, ezért nem csak védett műemlékekről várunk videofilmeket. Értékelési szempont lesz a kisfilm szakmai színvonala, egyedisége, dokumentatív hitele, és a zsűri kedvezően fogja értékelni, ha a filmben a műemlékhez kapcsolódóan emberi sorsok is feltárulnak, továbbá, ha javaslatok születnek a műemlék megmentésének módjára is. 
 
A legjobbnak ítélt pályamunkákat 100 és 300 EUR közötti díjazásban részesíti a zsűri, valamint bemutatja a pályázatot kiíró szervezetek honlapjain és a közmédia műsoraiban. 
 
A jelentkezés postázási határideje: 2013. november 30. 

Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet. Kollektív munka esetén is minden egyes film egy pályázatnak minősül.
 
A filmek technikai paramétereivel kapcsolatosan az elsődleges elvárás a jól látható kép és jól érthető hang. Egyenlő tartalmi feltételek estén a díjazásnál előnyben részesülnek azok, akik korszerű televíziós adásminőségben (HD) nyújtják be a pályamunkát.

A jelentkezés módja

A pályamunkákat kitöltött pályázati adatlap és a védendő  értéket ábrázoló fotó kíséretében kérjük elküldeni e-mailben vagy hagyományos postai levélben.
 
E-mailben benyújtott pályamunka esetén: 
Videofilmjét kérjük, töltse fel a www.youtube.com internetes videomegosztó portálra.  
pályázati adatlapot kérjük, nyomtassa ki, majd kitöltve szkennelje be vagy fényképezze le. (az adatlap ide kattintva tölthető le.)
 
Videofilmjét (a video linkje), a pályázati adatlapot (fénykép vagy szkennelt dokumentum), valamint a védendő értéket ábrázoló fotót, kérjük, küldje el a következő e-mailcímre:kkk@mtva.hu

Postai levélben benyújtott pályamunka esetén:
 
Videofilmjéről, kérjük, készítsen DVD-másolatot.
pályázati adatlapot, kérjük, nyomtassa ki, majd töltse ki (az adatlap ide kattintva tölthető le).
 
Videofilmjét (DVD-másolat), a pályázati adatlapot (kitöltött dokumentum), valamint a védendő értéket ábrázoló fotót, kérjük, küldje el a következő címre:

MTVA/ KKK „Műemléki filmpályázat”
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.