Kőnig Frigyes festőművész kiállításának megnyitója

4212

A Monostori Erőd Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg Kőnig Frigyes festőművész „Bunkerek” című, II. világháborús objektumokról készített műveit bemutató kiállításának megnyitója, 2013. július 3-án, szerdán 16 órától a komáromi Monostori Erőd Klapka termében.
A kiállítást a művész nyitja meg, mely július 3. és szeptember 1. között tekinthető meg az Erőd nyitva tartásával egy időben.Kőnig Frigyes munkái többnyire egy időutazás lenyomatai, ezek közé tartozik bunker sorozata is.
A II. világháborúból itt maradt futurista önvédelmi építmények, funkciójukat veszetett objektumok, a maguk szürreális módján képzeletbeli tájban, kietlen sivatagban, vagy egy távoli bolygón, az ember által nem látogatott területen jelennek meg a festő képein. Ezek az objektumok észrevétlenül bekerülnek a mába, sokszor láthatatlanul feloldódnak a jelen sokszínűségében. A festő kiemeli ezeket a különös dolgokat a feledésből és művein egy imaginárius térbe helyezi, ezáltal megteremti nekik azt az aurát, amit ő a rátaláláskor már belelát. Időtlenségbe fagyasztja őket.