Fotózd le Európa energia-jövőjét! (Nemzetközi fotópályázat)

Honnan jön az energiánk 2050-ben?
A fotók beküldésének határideje: 2013. szeptember 22.
Csökkentjük energiafelhasználásunkat vagy több energiát fogunk használni, mint valaha? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, ha megnézzük, milyen energiaforrásokat építünk ki ma. Amikor energiát importálunk a szomszédainktól vagy olajat szállítunk messze földről, az ugyanúgy egy választás eredménye, mint a középületek szigetelése vagy a napelemek a háztetőkön. Te mit gondolsz: hogyan kellene kinéznie a jövő energia-mixének?

 Ki fizet az energiáért? Magáncégeknek, az államnak vagy a lakosságnak mekkora szerepe legyen az energiaellátás kiépítésében és működtetésében? Milyen szerepet szánunk a közbankoknak az energiajövőnkben?

Ténylapjaink inspirációt adhatnak, melyekben körüljárjuk, hogy szerintünk milyen célokra kellene, illetve nem kellene befektetnie ezt a pénzt a közbankoknak. Afosszilis- és atomenergiától való függőségünkkel, a megújuló energiaforrások körüli tévhitekkel és az energiabiztonság koncepciójával foglalkoztunk. Most a Te szempontjaidra vagyunk kíváncsiak.

Új energiaforrásokat fejlesszünk ki, vagy gazdálkodjunk jobban a ma ismertekkel? Használunk-e még 2050-ben olajat, szenet vagy gázt energiatermelésre? Egy szó, mint száz: szerinted hogyan fest Európa energia-jövője?

Ragadj kamerát és küldj fotót arról, hogyan látod Európa energiajövőjét 2050-ben! A legjobb fotókat Brüsszelben forgalmas helyen kiállítjuk, és a nemzetközi nyertes, valamint a legjobb magyar fotó és a közönségdíjas magyar fotó készítője is értékes díjat kap!

A felhívás mindenkinek szól, akinek elképzelése van az energia-jövőről és van egy jó fotója!

A fotók beküldésének határideje: 2013. szeptember 22.

A pályázat szabályai:

Pályázási feltételek:

  • Teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap, szkennelve (minden fotóhoz külön)
  • Nagy felbontású saját fotó (jpg, bmp, legalább 3300×2340 pixel, 200 dpi ) arról, hogyan képzeled el Európa energia-jövőjét

Küldd a jelentkezési lapo(ka)t és a fotó fájl(oka)t egy e-mailben a következő e-mail címre: alexa(kukac)mtvsz.hu. Ha a fájlok 10 Mb felett vannak, küldd az e-mailt óriásfájl-küldő rendszeren keresztül ( pl. www.wetransfer.com vagywww.myairbridge.com)

Egy pályázó maximum 3 fotót küldhet be (mindegyik fotóhoz külön jelentkezési lapot kérünk).

A pályázat e-mail beérkezési határideje: 2013. szeptember 22., 24 óra CET

Kérjük, figyelj arra, hogy a fenti pályázási feltételek mindegyike teljesüljön; ha bármelyik feltétel nem teljesül, a pályázatot sajnos nem tudjuk elfogadni!

Kiválasztási és díjazási folyamat:

A nemzetközi fotópályázatra 2013. július 24. és szeptember 22. között lehet fényképet küldeni. A felhívás a kiíró szervezetek honlapján olvasható(CounterBalance – nemzetközi http://counterbalance-eib.org, Magyar Természetvédők Szövetsége – Magyarország: www.mtvsz.hu, Za Zemiata – Bulgária: www.zazemiata.org). Mindegyik szervező, szakértői csapata segítségével 10-10 fotót a beérkezettek közül kiválaszt. A legjobb 30 kép közül a nyertest nemzetközi zsűri választja ki. Az előválogatás és a zsűrizés szempontjai: kreativitás, eredetiség, minőség, beleértve, hogy a fotó mennyire tükrözi a felhívás üzeneteit (ld. felhívás és ténylapok). A nemzetközi nyertest e-mailen értesítik, illetve a szervezők honlapjukon közzéteszik 2013. október 7-ig.

Legjobb magyar fotó és magyar közönségdíj: A hazai zsűri kiválasztja a legjobb magyar fotót. Az általa legjobbnak tartott 30 magyar fotó felkerül az Magyar Természetvédők Szövetsége facebook oldalára (https://www.facebook.com/mtvsz) 2013. október 1-én, ahol online szavazni is lehet a fotókra 2013. október 1. és október 7. között. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot kapott fotó készítője kapja. A legjobb magyar fotó és a közönségdíjas fotó készítőjét e-mailben értesítjük, és a szervezők webfelületein jelentjük be 2013. október 10-én.

Díjak:

  • A nemzetközi díj nyertese: 1000 euró értékű, fotófelszerelésre költhető utalvány
  • A legjobb magyar fotó díja: 200 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  • Magyarországi közönségdíjas: 100 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  • A legjobb fotók felhasználásával nemzetközi kiállítás Brüsszelben

Feltételek és kikötések

A pályázatban csak saját készítésű művek vehetnek részt. A pályázó engedélyezi, hogy a szervező CounterBalance, Magyar Természetvédők Szövetsége és Za Zemiata szabadon használhatja alkotását. A pályázó szabadon használhatja anyaga szerzői jogát, azaz nevezheti, népszerűsítheti, használhatja más versenyeken, fesztiválokon is. A szervezők a beküldött anyagok joghasználatát élvezik bármilyen korlátozás nélkül, amibe beletartozik a felhasználási jog világszerte, a szub-licenszing, bármilyen nyelven való felhasználása, a fotók megtekintése harmadik fél által a szervezők honlapján és egyéb felületein. A pályázó tehát jóváhagyja, hogy a szervezők szabadon, ingyenesen és korlátozás nélkül használhatják, közzétehetik és népszerűsíthetik a pályázati anyagot vagy annak részleteit. A pályázó nem állhat elő követeléssel a szerzői jogokat illetően. A szervezők nem használhatják az anyagokat profitszerzés céljából. Publikáláskor a szervezők kötelesek feltüntetni a fotó szerzőjét. A szervezők nem vállalnak felelősséget azokért a művekért, amelyek megsértették a szerzői vagy egyéb jogokat. A szervezők munkatársai és közvetlen hozzátartozóik nem pályázhatnak.

A pályázatban való részvétellel a pályázó elfogadja a fenti feltételeket és kikötéseket.Ha egy pályázattal vagy szavazással kapcsolatban etikai kifogás vagy csalás gyanúja felmerül, a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a pályázót kizárják a versenyből minden további értesítés nélkül.

A fotópályázat az Európai Unió Oktatási, Audiovizuális és Kultúra Ügynöksége (EACEA) pénzügyi támogatásával készült. Tartalma egyedül a szervezők felelőssége, nem tekinthető az EU álláspontjának.