Pomlé Fesztivál 2013 Somorján

A somorjai Pomlé varázslatos hangulatú parkerdejében rendezik meg augusztus 30-31-én a IV. Pomlé Fesztivált. 
Idén fellép a Hot Jazz Band, Cseh Tamás és zenekara, Ferenczi György és a Rackajam, megynyílik az Ízek és a Borok utcája, lesznek kézműves foglalkozások, gólyalábasok és még sok minden más.A Pomlé Fesztivál szervezői hangsúlyozzák: nem a bevétel reményében rendezik meg évről-évre a somorjai rendezvényt,hiszen a belépőjegyekből befolyó összeg a fesztivál költségvetésének csupán 8%-át fedi. Nem is személyes ambíciók hajtják a csapatot, hiszen tulajdonképpen névtelenek maradnak. Sok fesztivállal ellentétben itt az sem cél, hogy ne szakadjon meg egy kiépített hagyomány. A szervezők célja sokkal prózaibb: közel szeretnék hozni a város és a régió lakosaihoz a Csallóköz hagyományos íz-, borkultúráját és népművésztét. Olyan másfél napos rendezvényt kívánnak  nyújtani város és környék lakói számára, ahol értékesen tölthetik el idejüket, és ahol jól érezhetik magukat.
A fesztivál vendége lesz számos neves borász, akikkel a Borutcán találkozhatunk. Ha pedig betérünk az Ízek utcájába, Csallóköz hagyományos, tájjelegű ételeit kóstolhatjuk meg.

Program:
augusztus 30.
17.00 Borkóstoló hazai és külföldi borászok részvételével (Mayer Pince – Villány, Bott Pince – Tokaj-Hegyalja, Keller György – Villány, Sanvin – Ekecs, Kasnyik Családi Borászat – Kürt, Mátyás Pince – Kisújfalu, Bartal Családi Borászat – Somorja, Strekov 1075, s.r.o. – Kürt, Víno-Masaryk, s.r.o. – Szakolca, HR Winery – Köbölkút, Buzássy pincészet – Balatonlelle, Vinařství Mikulica – Velké Pavlovice, Rodinné vinárstvo Víno Nový Život, s.r.o. – Tonkháza, Hangyál Balázs – Panonhalma, Kökény és Fia családi borászat – Cegléd, Bott Frigyes – Komárom, Újfalu, Takler pince – Szekszárd.
Közreműködik Cseh Tamás és zenekara
20.00 A Hot Jazz Band zenekar koncertje a nagyszínpadon

agusztus 31. 
Csodarét
10.00 – 17.00 Kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, szövés, agyagozás, kosárfonás, rongybaba, nemezelés, apró tárgyak készítése természetes anyagokból stb. – több mint 15 kézműves várja a gyermekeket), játékok, vetélkedők kicsiknek
14.00 – Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia műsora

Ízek utcája

10.00 – 22.00 – Tájjellegű hagyományos ételek kóstolója

Borutca

12.00 – 22.00 Borkóstoló hazai és külföldi borászok részvételével
Közreműködik Cseh Tamás és zenekara

Nagyszínpad
15.00 Stražanovo bábkové divadlo: Gasparko és a sárkány – bábelőadás
16.30 Néptáncegyüttesek műsora (közreműködnek: a somorjai Kis Csali, Nagy Csali, Csalló Néptáncegyüttes, Prvosienka, Csali Zenekar, Csalló Zenekar, Devín Zenekar, továbbá a Dayka Gábor Középiskola Néptáncegyüttese Ungvárból, Kincső Néptáncegyüttes Zselízről)
20.00 A Ferenczi György és a Rackajam zenekar koncertje