Az Európai Ifjúsági Portál fiatal újságírókat keres

Az Európai Bizottság és az Eurodesk Nemzetközi Hálózata 2004-ben indította el az Európai Ifjúsági Portált (https://europa.eu/youth), melynek célja a fiatalok, illetve az ifjúságpolitikai ágazatban tevékenykedők informálása az őket érintő európai lehetőségekről és információkról. A honlap 2013 májusában formailag és tartalmilag is teljesen átalakult: az összeurópai tartalom mellett immár 33 ország, köztük Magyarország nemzeti oldala is elérhető az oldal látogatói számára. Az Eurodesk Magyarország szeretné megadni a lehetőséget, hogy az elsőszámú célközönség, azaz Ti, a fiatalok is hozzájárulhassatok az új portál tartalmához.

Írjuk hát együtt a honlapot, hogy valóban olyan hírek, cikkek jelenjenek meg, amik Nektek szólnak, Titeket is érdekelnek!

Célunk egy olyan, fiatal újságírókból álló csapat létrehozása, akik érdekes, tartalmas, színvonalas, a magyar és az európai fiataloknak szóló cikkekkel tudják megtölteni a honlapot. Ebbe a körbe várjuk mindazokat a szárnyaikat most bontogató, vagy az újságírás területén már tapasztalattal rendelkező fiatalokat, akik szeretném megmutatni tehetségüket. A honlap kiváló lehetőséget nyújt az európaisággal és a fiatalok életével kapcsolatos gondolataitok publikálására is. A szerkesztői körbe felvételt nyert fiatal újságírókkal a jövőben akár szorosabb együttműködés (diákmunka, szakmai gyakorlati lehetőség, stb.) is kialakulhat.

Jelentkezni 2013. június 20-ig egy rövid önéletrajz, valamint egy, az alábbi formai követelményeknek megfelelő referencia-cikk elküldésével lehet:
– formátum: Microsoft Word 2003 dokumentum
– cím: maximum 70 karakter
– lead, azaz bevezető (az adott téma/altéma címoldalán jelenik meg): maximum 240 karakter
– szövegtörzs: tartalomtól függően (optimális esetben egy A/4-es oldal, 12-es betűméret, Arial vagy Times New Roman betűtípus). A szöveg tartalmazhat hiperlinkeket is, ezeket kérjük külön megjelölni! 
– multimédiás tartalom: kép (660×350 pixel, JPEG formátum) vagy YouTube videó linkje.
– vonatkozó linkek gyűjteménye (Mi található ott? + URL)

A cikkek tartalma szabadon választott, azonban kapcsolódniuk kell az Európai Unió Ifjúsági stratégiájában meghatározott nyolc kulcstéma valamelyikéhez. Ezek:
– Társadalmi befogadás
– Kreativitás és kultúra
– Önkéntesség
– Részvétel
– Oktatás és képzés
– Foglalkoztatás és Vállalkozói tevékenység
– Ifjúság és a Világ
– Egészség és Jólét

Az oldal többnyelvű, ezért amennyiben nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat az adott cikk (és mindenkit ösztönzünk az ilyen tartalmakban való gondolkodásra), akkor kérjük magyar és angol nyelven is elküldeni. A több nyelven elküldött cikkek és szerzőik az elbírálásnál előnyben részesülnek.

A pályázatban korábban publikált cikkeket is elfogadunk, feltéve, hogy az bizonyíthatóan a pályázó szellemi tulajdonát képezi.

Az önéletrajzokat és a referencia-cikkeket (Word 2003-as formátumban) az alábbi e-mail címre kérjük elküldeni:zsolt.gatfalvi@ncsszi.hu .

Beküldési határidő: 2013. június 20.

Bővebb információ:
Gátfalvi Zsolt
Eurodesk országos koordinátor
zsolt.gatfalvi@ncsszi.hu 
+36 1 237 6731