A DAVID ARTS 2013-as Irodalmi Pályázata

A pályázatbeadás határideje: 2013. március 10., éjfél.
A pályázaton részt vehet minden magyar anyanyelvű amatőr és hivatásos író, költő. Korhatármegkötés nincs.
Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt ÚJ, MÉG SEHOL nem publikált művek küldhetők be.
Vonatkozik ez minden olyan írásra, ami Interneten, vagy írott sajtóban publikálásra került.(Kizárólag SZABAD verseket várunk! Ha valaki igényelne kis segítséget a szabad vers írásához, kérje a kiírásban lévő e-mailben!)
A PÁLYÁZATI MŰVEK TÉMAKÖREI: 

1. Boldog gyermekkor
2. Amiben a legjobban hiszek…
3. Bennem van, bennem él…
4. Volt, van, lesz
5. A pénz hatalma
6. Hiányérzet
7. Könnycseppek
8. Világbéke
9. Ötven év múlva
10. Ha majd már nem leszek

KÉRÉSEK:
A vers szóközökkel együtt maximum 700 karakter legyen. A művek terjedelme ne térjen el nagyon a meghatározott karakterszámtól sem a kevesebb, sem a több irányban. 
A műfaj szabadon választható, de csak olyan műfajban írj, amely a megadott karakterszámhoz igazodik. (Például az óda, ballada nem alkalmas a 700 karakterhez). /Vallási, politikai (vagy furfangosan elrejtet politikai élcelődésű), másokat sértő írásokkal nincs értelme kísérletezni, nem kerülnek beszerkesztésre./
Aki plagizálást követ el, maga felel tettéért, ez esetben a felelősség nem terheli a szerkesztőséget. Az antológia A5-ös, vagy 120×200-as méretben készül. Kizárólag annak a szerzőnek a pályázata érvényes, amely mind a 10 témakörben készült verset tartalmazza. A beérkező pályázati műveket ezúttal szakmai zsűri lektorálja.
(A lektorálás tartalmi beleszólást jelent a korrektúrán felül!) Az antológiának két előszó írója lesz, akik a magyar irodalmi élet legkiemelkedőbb alakjai!
A 10 pályaműből kizárólag a legjobb művek kerülnek beszerkesztésre, ami minden szerzőnél más-más versmennyiséget jelent. A lektorálást követően a műveket mindenképpen visszaküldjük a szerzőnek, a művek csakis egyetértés után kerülnek beszerkesztésére. A pályaműveket nem feltétlenül kell egyszerre elküldeni. 

Ahogy egy-egy mű elkészül, kérjük folyamatosan küldeni a davidarts@davidarts.hu e-mailre. Itt lehet informálódni is!

Ez alkalommal egyes szám első személyben írt rövid életutat is kérünk mellékelni (mely a leglényegesebb információkat tartalmazza), ne ars poetica legyen! Az életrajz is szerkesztve lesz, mely szóközzel együtt maximum 400 karakter legyen (de 400 karakternél kevesebb se legyen, mivel a kötet tervezett), ezt már az első művek elküldésekor kérjük csatolni. 

– A cím ne legyen a mű első sora, alcím nem kell.
– Ne kezdődjön minden kezdő verssor nagybetűvel.
– A műveket simán Wordben írva kérjük elküldeni. 
Formai tördelést, tabulátort alkalmazni tilos, PDF 
formátumot sem tudunk elfogadni.
– A vízszintes és a függőleges margó egyaránt 2, 2.5 cm legyen.
– Betűtípus: Times New Roman, 12 pontos. Sorköztávolság: szimpla,
a vers balra zárt legyen.
– A pályázati művek csatolmányként, törésvonalakkal ezúttal egy
fájlban is küldhetők. /A levelezőbe írt verseket nem áll módunkban elfogadni/

Akinek van Skype-ja (ha nincs és mód van rá, hozza létre), írja meg a címét, hogy a versek miatt esetlegesen hangban is tudjunk kommunikálni. Szükség van még az irányítószámmal ellátott állandó lakcímre és legalább egy elérhető telefonszámra. 
Azok a szerzők, akik nem tagjai a DAVID ARTS-nak, tőlük 2 szuper minőségű, színes portréképet is kérünk jpg formátumban, minimum 800 kb-sat, vagy ennél nagyobb méretűt. Olyan portré legyen, ahol a szerző az objektívbe néz! Ezt is az első műküldéskor kell csatolni! Mindezek hiányában a pályázat érvénytelen.

Megjelenés:
A pályázat önköltséges. A nyomdaköltség a művek kiválogatásánál még fixálódik, mely függ a szerzők létszámától. Előreláthatólag kb. 20.000 Ft-ra kell számítani a nyomdai- és egyéb költségeket illetően. 
Az antológia-bemutatón minden pályázónak (a szokványos, 1 maximum 2 példánytól eltérően) mi 7, azaz hét tiszteletpéldányt adunk át, mellyel a nyomdaköltségre befizetett összeg a tiszteletpéldányok könyvértékével megtérül.

A könyvbemutató tervezett időpontja: 2013. május 26., vasárnap, mely színvonalas nagy volumenű műsor keretén belül Budapesten kerül megrendezésre.

Ihletben gazdag alkotóidőt kíván a DAVID ARTS szerkesztősége!