Fehérlaposok – a rockopera bemutatója Dunaszerdahelyen

3090A Fehérlaposok a Kecskés László Társaság felkérésére készült a Magyarock Dalszínház produkciójában. A mű a második világháborút követő 1947-es felvidéki kitelepítés tragikus történetét dolgozza fel a kitelepített családok visszaemlékezéseinek felhasználásával. 
Másik Lehel zeneszerző és Vizeli Csaba szövegíró által írt zenedráma fő célja, hogy a kitelepítésben érintett családok kicsit magukra, a saját sorsukra is ráismerhessenek, illetve hogy segítsen ennek a sokat szenvedett nemzedéknek a megbékélésben.
Az előadásban a komáromi Magyarock Dalszínház társulata mellett színpadra lépnek a magyar musicaljátszás legendás alakjai, Varga Miklós, Makrai Pál, Csengeri Attila, Laklóth Aladár és Gerdesits Ferenc isA díszleteket Siklósi József Ybl-díjas építész tervezte.
A bemutatón köszöntőt mond Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, ugyanis éppen az MKP karolta fel a darab bemutatását. Belépők szimbolikus 1 eurós áron igényelhetők a jövő hét közepétől Dunaszerdahelyen az ElóKoncert irodában, a VMK-ban és a Focus Music Shop CD boltban. A befolyt összeg jótékonysági célt szolgál.” (Forrás: Felvidék.Ma)