XXII. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Az I-IV. kategóriába január 20-ig, az V-VII. kategóriába február 10-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a XXII. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek, Lírai Színpadok Versenyére.
A jelentkezési határidő az első négy kategóriában indulók számára január 20., az V-VII. kategóriában indulók számára február 10.

Az I. csoportba az alapiskolák 1-3.évfolyamai, a II. kategóriába az alapiskolák 4-6. évfolyamai, a III. kategóriába az alapiskolák 7-9. évfolyamai, illetve a 8-éves gimnáziumok 3-4-5. évfolyamai, a IV. csoportba a középiskolások tartoznak. A V. kategóriában az egyetemisták és a felnőttek indulhatnak, a VI. kategóriában énekelt versekkel lehet indulni, a VII. kategóriába pedig a lírai színpad és versszínház tartozik.
A jelentkezési határidő az első négy kategóriában indulók számára január 20., az V-VII. kategóriában indulók számára február 10.
Az iskolai versenyeket január 31-ig kell lebonyolítani. Az egyetemi, körzeti és járási versenyek határideje február 28. Az országos elődöntőkre március 21. és 27. között kerül sor. Az országos döntő 2013. április 25-26-27-én zajlik Rimaszombatban.
A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya, a Csemadok Művelődési Intézete társrendezőivel, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével és a Rimaszombati Gömör-Kishonti Népművelési Központtal közösen hirdették meg.