1. BÓDVA MENTI PASZULYFESZTIVÁL

babgulyásFELHÍVÁS AMATŐR FŐZŐVERSENYEN VALÓ RÉSZVÉTELRE!
2012. augusztus 25-én (szombat) 10 órától tartják Szepsiben az 1. BÓDVA MENTI PASZULYFESZTIVÁLT (Fő utca 58. Amfiteátrum a VMK épülete mögött) 

Feltételek: 1. A versenybe benevezhetnek magánszemélyek, intézmények, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek, kultúrcsoportok személyesen a VMK irodájában, vagy telefonon: 0905 943825, esetleg e-mailben: kultura/@/moldava.sk
Határidő: 2012. augusztus 22.

2. Az étel alapanyaga minden esetben BAB, BORSÓ és társai – akár főzelék formájában is.

3. Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, hozzávalókat, illetve eszközöket (bogrács, üst, műanyag tányérok, kanalak, poharak, sátor) a verseny résztvevői biztosítják. A főzés biztonsági okokból tűzifával történik, amit a szervezők (VMK) biztosítanak, mint ahogy asztalt, székeket (szükség szerint). Egy csapat többféle ételt is készíthet, de zsűrizésre csak egyet kérünk átadni 3 fő kóstolására alkalmas mennyiségben.
4. A verseny résztvevői főzhetnek saját csapatuknak, baráti körüknek, rokonaiknak, ismerőseiknek, akiket meghívnak erre a rendezvényre. Ezen felül 1 eurós jegy ellenében 1 tál ételt biztosíthatnak a nagyközönség számára (az alapanyag ára így megtérülhet)
5. Minden résztvevő propagálhatja saját szervezetét, intézményét, csoportját, szórólapjait, esetleg saját készítésű termékeit is felkínálhatja, bemutathatja a nagyközönségnek. Külön díjazzuk a főzésben résztvevők ruházatát, öltözetét, illetve a főzőhelyek ötletességét, díszítését, amelyet egy külön zsűri értékel.
6. A verseny értékelésére 13.00 órai kezdettel kerül sor.
7. Az elkészített ételeket szakavatott zsűri fogja elbírálni. A zsűrizésre átadott ételeknek legkésőbb 13.00 órára készen kell lenniük, egyébként nem kerülnek zsűrizésre és ez a versenyből automatikus kiesését jelent.
8. A csapatok a főzőhely tisztán tartásáról maguk gondoskodnak, az ételek elkészítése során a tűzvédelmi óvintézkedéseknek eleget tesznek, az esetleges károkért felelősséget vállalnak.

NYEREMÉNYEK:
1 díj: egy hétvége Hajdúszoboszlón 2 személy részére a Júlia Panzióban
2.díj: féléves ingyenes belépő a VMK minden rendezvényére
3.díj: 5 db szabad belépő a XVII. Szepsi Napok rendezvényeire
4.díj: 1 személyre szabott jóslás Lívia jövendőmondónál
5.díj: 1 üveg jó minőségű házipálinka
6.díj: kötény és 1 üveg sör
7.díj: ajándéktáska
8.díj: 1 üveg bor

A rendezvényt eső esetén is megtartják. Kivétel az orkán erejű szél.
A rendezvény programja csatolva mellékletként, illetve megtalálható: www.kulturamoldava.sk, www.moldava.sk honlapokon.

JELSZAVUNK: ÍZZEL – SZÍVVEL
A HASUNKRA IS HALLGASSUNK!