Színházkomédia Komáromban bérleteseknek

Békés Megyei Jókai SzínházA Színházkomédia című darabbal szerepel Komáromban a Békés Megyei Jókai Színház, először 2011. november 18-án pénteken.

Egy művészekből álló közösség mindennapjairól vall Bengt Ahlfors kortárs finn drámaíró történetében, amely akkor kezdődik, amikor vége az előadásnak, és leeresztik a függönyt.

Egy vidéki színházban vagyunk, ahol egy fiatal szerző darabjának bemutatójára készül a társulat. A művészeti vezető kompromisszumok és ravasz szervezőmunka árán tudja csak megvalósítani elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, a társulat igényeinek. Nehéz dolga van, mert a társulat karrier- és magánéleti konfliktusok viharai közepette működik.

Tege Antal rendező mulatságos és keserédes világot rajzol elénk, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. A próbafolyamat során gondokkal, sikerekkel és kudarcokkal találkozunk, amelyek a nézőkről is szólnak, miközben nekik adnak vigasztalást és őket mulattatják. A Békés Megyei Jókai Színház társulata november és december folyamán többször vendégszerepel ezzel az előadással a Komáromi Jókai Színházban.

Novemberben háromszor, 18-án 19 órai kezdettel a Premier bérletesek, 19-én a Csokonai bérletesek, 20-án 15 órakor pedig a Lehár bérlettel rendelkezők tekinthetik meg a békéscsabai vendégjátékot. (Forrás: Új Szó Online, kjsz)