BALLA D. Károly tiltakozása József Attila szobrának eltávolítása ellen

BALLA D. Károly netakciója
„Magyar országgyűlési képviselők a budapesti Kossuth tér teljes átalakítására vonatkozó határozati javaslatot nyújtottak be. Elképzelésük törvényerőre emelkedése esetén vissza kellene állítani »a tér képzőművészeti arculatának 1944 előtti állapotát« – ez többek között az ott található közismert és közkedvelt József Attila-szobor eltávolítását is jelentené.

A magam módján ezúton internetes akció keretében indítom el tiltakozásomat az ellen, hogy a több mint 30 esztendeje »a rakodópart alsó kövén« békésen üldögélő kedves költőmet valamely idióta politikai felforgatótevékenység keretében méltó helyéről elmozdítsák.

December 3-áig teljes intenzitással folytatandó tiltakozó akciómnak azzal kívánok nyomatékot szerezni, hogy a Google keresőben publikációimmal elfoglalom a bizonyos keresőkérdésekre adódó találati listákat. Tervem: elérni azt, hogy javarészt e tiltakozás szövegei jelenjenek meg a következő keresőkifejezésekre:

Akciómhoz bárki csatlakozhat, tiltakozásom szövegét és emblémáját szabadon terjesztheti, népszerűsítheti, megoszthatja vagy újraközölheti – roppant fontos, hogy mindez a forrásul szolgáló oldalamra mutató link megadásával történjék (ha mód van szöveges link elhelyezésére, az a fentebb megadott keresőkifejezések valamelyike legyen!). Örömmel fogadok továbbá minden híradást, említést, akár csak egy puszta linket is.

Oldalaimon időről időre beszámolok Google-eredményeimről, vagyis arról, élőláncom szemei elfoglalták-e a találati oldalakat.

Örömmel jelentem, hogy alig pár napja meghirdetett internetes akciómnak – tiltakozás virtuális élőlánccal József Attila szobrának eltávolítása ellen – megvannak az első komolyabb eredményei. Akcióm lényege: egyes Google találati listák élmezőnyét elfoglalva a tiltakozásom szövegére mutató linkek formájában virtuális élőláncot alkotni József Attila szobra köré. Nos, az előre meghirdetett keresőkifejezésekre adódó listák élén máris az én posztjaim szerepelnek, az első 10-ben pedig több találatom is van.”

(Balla D. Károly Ungváron élő neves író, szerkesztő, blogger)