HELYKERESÉS EGY IDEGEN KÖZÖSSÉGBEN

A hentessegéd a Komáromi Jókai SzínházbanA hentessegéd – a Jókai Színház nagysikerű előadása október 23-án újra Komáromban! A Komáromi Jókai Színház tavalyi évadának utolsó bemutatójaként vitte színre Ladislav Ballek A segéd című regényének színpadi adaptációját Rastislav Ballek (a szerző fiának) rendezésében. Az előadás fontos mérföldköve a szlovák–magyar színházi együttműködésnek, egyrészt az irodalmi alapanyag miatt, másrészt mert izgalmas színházi szintézis született a rendező (és csapata), valamint a színház társulatának találkozásából.

A történet Štefan Riečan árvai hentesmester viszontagságait mutatja be a haború utáni határ menti kisvárosban, Palánkon. Riečanék története nemcsak történelmi visszatekintés a II. világháború utáni évekre, hanem érzékeny emberi vallomás egy kisember sorsáról, aki egy hegyi falucskából érkezik a városba, s nem találja a helyét a zülött erkölcsű nagyvilági közegben. Rastislav Ballek rendezése – Juraj Gráfel díszlete és Gadus Erika jelmezei – vízióvá nagyítják fel a kisember félelmeit, melyben embert, emberséget, tiszta, őszinte hangot – mindent bedarál a nagy húsdaráló: a történelem. A darab apokaliptikus vízió arról, ahogy az ember elállatiasodik.
A hentessegéd a Komáromi Jókai Színházban
A Komáromi Jókai Színház A hentessegéd című előadása mind szakmai, mind nézői körökben nagy sikert aratott. Aki lemaradt róla a nyáron, most pótolhatja mulasztását, első alkalommal október 23-án vasárnap, 15,00 órai kezdettel…