Jókai-díj 2011

Ünnepélyes díjkiosztás * Az idén ötödik alkalommal adják át a 2006. júniusában alapított Jókai-díjat. Alapítói : a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület (Rév-Komárom) és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága (Budapest).  A pályázat témája „Széchenyi István, a nemzet lámpása” volt. A beérkezett pályaműveket a témát jólismerő szakemberek bírálták el. A bírálóbizottság döntése alapján a Jókai-díj mellett egy arany díszoklevelet, három díszoklevelet és egy oklevelet osztanak ki.

Az ünnepélyes díjátadásra 2011. február 19-én, 14.00 órai kezdettel, Jókai Mór születésnapja előtt tisztelegve kerül sor Rév-Komáromban, a Duna Menti Múzeum dísztermében. A Jókai-díjas szerző Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett festett gipszmásolatát veheti át. A műsorban fellépnek: Bertók Tibor, ifj. Bertók Tibor és Kovács Mónika, hegedűművészek. Bevezetőben Jókai Mórról születésének 186. évfordulója alkalmából Kustyán Ilona emlékezik meg. Az ünnepi megemlékezés és díjkiosztó után a résztvevők megkoszorúzzák Jókai Mór szobrát.
Az alapítók, az idén megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága a díjátadási ünnepségen hirdeti meg a következő évi pályázatot, melynek témája ekkor kerül majd nyilvánosságra.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.
(Dr. Keszegh Margit, a Jókai Egyesület elnöke)