Az ördög nem alszik a Komáromi Jókai Színházban

Premier! Szenes Iván Az ördög nem alszik című zenés vígjátéka!
Gróf Boroghy Gedeon szívesen látná két utolsó rokona, Péter és Éva egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A gróf szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összekülönböztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki, hogy a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére kényszerítsék a másikat…Erről szól Vaszary Gábor – Fényes Szabolcs – Szenes Iván Az ördög nem alszik című zenés vígjátéka, melyet pénteken, február 18-án este hét órakor mutat be a Komáromi Jókai Színház társulata. A várva-várt előadást Görög László, az Ármány és szerelem valamint a Vérnász komáromi előadásainak rendezője állította színpadra.

A díszletet Cziegler Balázs m.v., a jelmezeket Gadus Erika m.v. tervezte, a zenei vezető és a korrepetítor Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, a rendező asszisztense Mesinger Nóra. Gróf Boroghy Gedeont Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas, érdemes művész játssza. Pétert Hajdú László, Évát Tar Renáta E.J.I.-ösztöndíjas alakítja.

A további szerepekben Fabó Tibor Jászai Mari-díjas (Gergely, ügyvéd), Majorfalvi Bálint E.J.I.-ösztöndíjas ( Fülöp, inas), Tóth Tibor (Viktor), Ollé Erik (Miklós), Bernáth Tamás (László), Olasz István (Tibor) Bandor Éva Jászai Mari-díjas (Erzsi), Holocsy Katalin (Klári), Molnár Xénia (Mici) látható. Az ördög nem alszik premierje, amivel a tavaly elhunyt Szenes Ivánra emlékezik a színház, 2011. február 18-án pénteken este hét órakor kezdődik. Az előadásra a Premier bérlet érvényes.

A Jókai bérletes nézők másnap, február 19-én este 19.00 órai kezdettel, a Lehár bérletes nézők pedig február 20-án, vasárnap 15.00 órakor tekinthetik meg a zenés vígjátékot. A Madách bérlet előadására február 25-én pénteken 19.00 órakor, a Csokonai bérlet előadására pedig március 26-án szombaton este hét órakor kerül sor. A bérletes előadásokra kapható, korlátozott mennyiségű belépőjegyek Az ördög nem alszik valamennyi februári és márciusi előadására elővételben elkeltek. (báj)

Fotók: Dömötör Ede