Európaiak vagyunk!? – Valahol Európában

életREklám 2011

életREklám 2011
Beküldési határidő: 2011. március 3.
A tavalyi átütő magyar siker után, melynek során a nemzetközi döntőben az első és a harmadik helyen is magyar alkotás szerepelt, a pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár harmadszor a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a “reklama na život” szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: Európaiak vagyunk!?
A tavalyi évtől már online is nevezhető alkotásokat ezúttal már az összes Visegrádi országban külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni!!! A magyar zsűriben többek között újra részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a prágai döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást, a budapesti döntő fődíja 1000,- USD! A nemzetközi döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal is 3000,- EUR a jutalma! Szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshopok” keretein belül. Az egyik budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n lesz, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén!
Az esemény főtámogatója minden résztvevő országban az Open Society Institute, támogatója az International Visegrad Fund, magyar partnerei pedig ezúttal is a Duna TV, a Film.hu, az ASIFA Hungary, a Metrion Group, a Kodak valamint a Balassi Intézet, akik támogatásukkal lehetővé teszik, hogy hangot adjatok véleményeteknek. 
Továbbra is törekszünk arra, hogy alkotásaitok minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldjük „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD  fesztiváljain való részvételre, valamint szerepeltetjük őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon. A kiválasztott filmek szlovák, magyar és cseh televíziókban, blokkokban jelennek meg/reklámként használjuk fel őket, valamint felkerülnek a 2011-es Európaiak vagyunk?! c. dvd-re. 
Versenyfeltételek: 
1. a versenyfilm hossza min/max 1 perc lehet,
2. kérjük, hogy figyelmesen olvasd el és pontosan töltsd ki a jelentkezési lapot, melyet a filmmel együtt küld el legkésőbb 2011. március 3-ig a következő címre:
BUSHO FILM FESTIVAL, GOMBOLYAG ALAPÍTVÁNY, 1141-BUDAPEST, SZUGLÓ U. 83.
vagy töltsd fel online a: www.busho.hu/lifead oldalon!
3. Technikai paraméterek: 720×576 DV.PAL 48kHz 16bit stereo
4. Minden filmet angol felirattal kell ellátni (beégetett, nem választható)!
5. a filmek műfaja szabadon választott: komédia, dráma, akció, musical, horror, thriller stb.
6. a filmek kategóriája szabadon választott: fikció, animáció, dokumentum, kísérleti stb.
7. a film nem tartalmazhat trágár kifejezéseket és az emberi jogokat sértő tartalmat,
8. a film nem tartalmazhat szerzői jogot sértő zenei betéteket.Az alkotó minden esetben egy személyben felel a felhasznált tartalmak jogtisztaságáért,
9. Egy alkotó maximum 3 filmel jelentkezhet,
10. a filmeket szakmai zsűri értékeli, melynek végső összetételét később hozzuk nyilvánosságra!
11. Díjak a budapesti döntőn:
1. hely: 1 000 USD / 2. hely: 600 USD / 3. hely: 400 USD
12. Díjak a nemzetközi nagydöntőn:
1. hely: 3 000 EUR / 2. hely: 1 000 EUR / 3. hely: 500 EUR
Minden országban levetítésre kerül a helyi zsűri által legjobbnak vélt 30 alkotás, Varsó, Prága és Pozsony mellett március 10-én Budapesten! 
A végső döntés, hivatalos eredményhirdetés pedig 2011. április 6-án Prágában.
Magyarországon az összes beérkező filmet levetítjük a 7. BuSho fesztiválon szeptemberben!
KÖSZÖNJÜK A VÉLEMÉNYED! REFLEKTÁLJ AZ ÉLETRE!