Bogoly János is elment…

Életének 60. esztendejében 2011. január 15-én váratlanul elhunyt Bogoly János biológus, helytörténész, természetvédő és fotográfus.

Leczo Zoltán felvétele

Bogoly János 1951. július 4-én született Királyhelmecen. Több más műve mellett a Királyhelmec, a Betűkbe szedett régmúlt, a Templomaink, a Felső-Bodrogköz és az Ung-vidék kisencikolopédiája, a Kőbe zárt régmúlt, a Királyhelmec és környéke régi képekben, valamint a Felső-Bodrogköz és környéke természeti értékei képekben című könyvek szerzője volt, de több tucat kiadvány társszerzőjeként is jegyzik. Képei, írásai az elmúlt évtizedekben számos könyvben és kiadványban, valamint a honi és a külföldi sajtóban, így lapunkban is megjelentek.

Leczo Zoltán, Új Szó

One thought on “Bogoly János is elment…

  1. Őszinte részvétem! Az elhunyt Bogoly János feleségével fél éve találkoztunk a Királyhelmeci kórházban, ahol akkor az én apukám, Bogoly Bertalan feküdt, és 3 hétre rá ő is elhunyt 71 évesen. Szerettem volna Bogoly Jánossal személyesen találkozni de már sajnos nem lehetséges. Hát legalább így küldöm együttérzésem és őszinte részvetem.
    Hajnalka

Comments are closed.