Németh Ilona kiállítása

A dunaszerdahelyi születésű képzőművész gyermekkönyvekhez, illetve tankönyvekhez készített illusztrációinak egy szeletét öleli fel a csütörtökön, Nagymegyeren megnyílt tárlat, amely március 22-ig látogatható.
Fotók: A szerzőAz esemény helyszínén, a városi művelődési otthon emeleti kiállítótermében Fábik Erzsébet képzőművész méltatta Németh Ilona munkásságát, megemlítve azt is, hogy egy igazán világhírű embert köszönthetnek most a csallóközi városban, hiszen a művésznőnek Ausztrálián kívül már minden kontinensen volt kiállítása.
Az esemény helyszínén, a városi művelődési otthon emeleti kiállítótermében Fábik Erzsébet képzőművész méltatta Németh Ilona munkásságát, megemlítve azt is, hogy egy igazán világhírű embert köszönthetnek most a csallóközi városban, hiszen a művésznőnek Ausztrálián kívül már minden kontinensen volt kiállítása.
A Munkácsy-díjas képzőművész, aki jelenleg a Pozsonyi Képzőművészeti Egyetem, valamint annak Intermédia Tanszékének is tanára, több ösztöndíjat is elnyert, a méltatásból még az is kiderült, hogy Németh Ilona Párizs, Berlin, Bécs és New York művészeti életének részesévé vált.
A Nagymegyeren most kiállított illusztrációi mellett néhány olyan könyvet, kiadványt is megtekinthet a tárlatlátogató, melyekben a művésznő munkái láthatók. A kiállítás anyaga március 22-ig nézhető meg. (Forrás: Kovács Zoltán, Pamaméter; a szerző fotója)