41. Kármán Napok Losoncon

41. alkalommal kerül sor a Csemadok Losonci Alapszervezete és a Nógrádi Területi Választmánya, valamint a BBSK-Nógrádi Művelődési Központ rendezésében március 9. és 31. között a Kármán Napok rendezvénysorozatra. Program:

Március 9-én 17 órától kezdődik a Kármán Színház mesejáték előadása Panni és az álommanók címmel a losonci Kármán József Alapiskola termében.

Március 10-én és 11-én a CVČ Magnet szabadidőközpontban zajlik a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási döntője.

Március 12-én 17 órától a Szabó Gyula Emlékházban tekinthetik meg a tőrincsi születésű, Németországban élő Berecz Antal kamarakiállítását , melyet a festőművész 75. születésnapja alkalmából mutatnak be.

Március 14-én 15 órától koszorúzási ünnepség kezdődik a Kármán emlékműnél, majd a Vigadó színháztermében ünnepi műsorral emlékeznek meg a szabadságharc 162. évfordulójáról. Közreműködik a Serly női kamarakórus, Juhász Pál, Bolyós Zsolt, Bolyós Csilla, a rimaszombati Sorsvirág verséneklő együttes, valamint a Kármán József Alapiskola diákjai. Ünnepi beszédet mond Csóti György, külpolitikai szakértő Budapestről.

Március 24-én 17 órakor kezdődik a Magyar Kulturális Központban Mikszáth Kálmán éa a palócok című műsoros emlékest, melyet az író halálának 100. évfordulója alkalmából mutatnak be. Előadást tart Pásztor Sándorné Balassagyarmatról.

Március 27-én kirándulás szerveződik Szklabonyára a Mikszáth Emlékházba és Alsósztregovára Kulturális értékeink nyomában címmel.

Március 31-én 19 órakor színházi előadásra kerül sor a B.S.Timrava kultúrház színháztermében. A kassai Thália Színház előadásában a Hyppolit a lakáj című darabot tekinthetik meg az érdeklődők.Belépődíj 10 euro, elővételben 8 euro.

A Kármán Napokat a SZK Kulturális Minisztériuma támogatja.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Kármán Napok rendezvénysorozatra.

Bővebb információ , tájékoztatás, jegyrendelés a losonci Magyar Kulturális Központban hétköznap 9.00-12.00 és 14.00-16.00 között.

Tel.sz.: 047/4333623, 0908/406540