Ösztöndíjprogramok 2009/2010

A Nemzetközi Visegrádi Alap 2009/2010-es akadémiai évre kiírt ösztöndíjai – a pályázatok benyújtásának határideje 2010. január 31.

A budapesti Lengyel Intézet ezúton ajánlja az érdeklődök figyelmébe a Nemzetközi Visegrádi Alap 2009/2010-es akadémiai évre kiírt ösztöndíj programjait, amelyek a V4 országai – vagyis Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – és más közép- és délkelet-európai nem EU tagállamok, illetve a Dél-Kaukázus országai közötti tudományos együttműködést hivatottak elősegíteni. Az ösztöndíjak három kategóriában pályázhatók:

A Visegrádi Négyek országaiból (CZ, HU, SK, PL) a V4 valamely az anyaországtól eltérő országába pályázható ösztöndíjak (az akkreditációval rendelkező egyetemekre).

A Visegrádi Négyek országaiból (CZ, HU, SK, PL) pályázható ösztöndíjak Albániába, Örményországba, Azerbajdzsánba, Fehéroroszországba, Bosznia-Hercegovinába, Horvátországba, Montenegróba, Grúziába, Macedóniába, Moldáviába, Szerbiába vagy Ukrajnába (az akkreditációval rendelkező egyetemekre).

Ösztöndíjak albán, örmény, azerbajdzsáni, fehérorosz, bosznia-hercegovinai, horvát, montenegrói, grúz, macedón, moldáviai, szerb vagy ukrán diákok részére a V4 országok akkreditációval rendelkező egyetemeire.

A pályázatok benyújtásának határideje 2010. január 31.

Az ösztöndíj magában foglalja: 2300 EUR értékű juttatást szemeszterenként az ösztöndíjat elnyert diák számára, illetve 1500 EUR értékű juttatást a befogadó intézmény számára minden egyes diák után szemeszterenként.

Bővebb információ a Visegrádi Alap ösztöndíj programjairól a http://scholarships.visegradfund.org/ internetes oldalon, vagy telefonon a Nemzetközi Visegrádi Alap pozsonyi titkárságán: +421 259 203811.