A XXXVII. Duna Menti Tavasz eredményei

A Dusza István-díjat idén a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Kerekecske csoportja kapta Ki játszik ilyet? című előadásért, amelyet Szabó Éva rendezett. Életműdíjat vehetett át Ágh Erzsébet, a bábozó mozgalomban kifejtett több évtizedes áldozatkész munkájáért.

A szerkesztett játék kategóriában aranysávos minősítést ért el az Alsószeli Szabadidő Központ Alszik klub Kisvarsás Néptáncegyüttese a Lagzi a libalegelőn című előadásért (rendező Szabados Katalin). Gyémántsávos minősítést kapott a Bélyi Alapiskola Gyöngyöcske csoportja a Süssünk, süssünk valamit című előadásért (rendező Szakszon Anna).
A gyerekzsűri ebben a kategóriában az Ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola Csillag-szóró színjátszó csoportját díjazta a Facipőbe’ cicafoci című előadásért (rendező Köteles Judit és N. Tóth Anikó)

A bábos versenyműsorok közül aranysávos minősítést értek el a Feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportja A két aranyhajú fiú című előadásért (rendező Borsos Beáta és Makó Kovács Erika), valamint a Gömörfalvai Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportja A rút kiskacsa című előadásért (rendező Dolinsky Irén, Vezérné Gonda Klára és Vezér Zsófia).

A két aranysávos bábcsoport meghívót kapott a 2012 szeptemberében rendezendő Gyermekbábosok Országos Találkozójára, Egerbe. A gyerekzsűri díját ebben a kategóriában a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ Gézengúzok Bábcsoportja kapta A kíváncsi kiselefánt című előadásért (rendező Csörgei Tünde).

A színjátszóknál aranysávos lett a Vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda Kis Virgoncok Színjátszó Csoportja Fodor Mihály: A Kiskondás című előadásért (rendező Mózes Hajnalka). A csoport a DMT válogató fesztiválján való megmérettetés alapján részt vett a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválon Pakson.
A gyerekzsűri itt a Dunaszerdahelyi VMK és a Csemadok Vámbéry Ármin alapszervezete Fókusz Gyermekszinpada Arany János: Toldi előadását jutalmazta (rendező Jarábik Gabriella).