ARCHÍVUMUNKBÓL: III. Vásárúti Réteshúzó Fesztivál

Mivel régi oldalaink archívuma csak elvétve bújik elő, hadd álljon itt újfent egy felvétel az ANIMA Társaság hőskorából:

III. Vásárúti Réteshúzó Fesztivál – 21,85 méteres rétes

Szombaton, 2009. május 23-án nagy érdeklődés mellett megtartották a III. Vásárúti Réteshúzó Fesztivált. A szervezők: a község és a Vásárútért Polgári Társulás a fesztivál fő kezdeményezőjével, Bugár Krisztinával és rengeteg önkéntes segítségével jótékonysági célra sütött-főzött-szervezett egész nap. 11 csapat versenyzett réteskészítésben (Vásárút a lányok, a Csölle csapat és a tanítók csapatával; Csallóközkürt két csapattal, Kisudvarnok, Felsővámos, Bőny, Balázsfa és Nyárasd, valamint a dunaszerdahelyi Fornetti cég egy-egy csapattal bizonyította rátermettségét), három kategóriában: almás, túrós és fantáziarétest kellett készíteniük megadott időhatárok között.

A zsűri, amelyben Zsidek László elnök, gasztronómiai szakember, a közismert „ízvadász” elnökölt, az első három helyezés mellett számos különdíjat is kiosztott, a sokféle szempontot és ízt figyelembe véve.

Utána sort kerítettek a tavalyi óriásréteshúzó rekord megdöntésére: sikerrel! Az új, közjegyző által hitelesített óriásrétes-rekord 21,85 méter lett, Bugár Krisztina és csapata önkéntesekkel kiegészülve nagy koncentrációval megdöntötte saját, tavalyi rekordját.