FELHÍVÁS SZERELEMRE – pályázat

XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2014
„A sok romantikus ócskaság és szélesvásznú szemfényvesztés között az igazat keressük. Ez pedig kihívás, mint maga a szerelem.”

Ezzel a felhívással indul útjára a Faludi Ferenc Akadémia 18. nemzetközi amatőrfilmszemléje és fotópályázata, amely november 28-29-én kerül megrendezésre az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A tematikus fesztivál célja, hogy a határon innen és túl levő filmes-fotós alkotókat dialógusra ösztönözze, és tapasztalatcserére hívja. Korhatár nélkül, október 10-ig várják a szervezők a filmeket és fotókat az idei témára, ami a szerelem.

A jezsuiták intézménye már 1996 óta szervez filmmustrát, 6 éve pedig hozzá kapcsolódó fotópályázatot is. Egyre nagyobb az érdeklődés nemzetközi szinten is, hiszen Bangladestől az USA-ig számos film érkezik minden évben. Korábban a zsűrielnöki posztot olyan személyek töltötték be, mint a Van pápánk! című film kiemelt szerepét játszó Jerzy Stuhr, a világhírű filmteoretikus Francesco Casetti, vagy az egyik legnagyobb filmes életművet maga mögött tudó Sára Sándor. Idén az elnöki tisztet Krzysztof Zanussi lengyel rendező, a TOR filmstúdió vezetője vállalta el, kollégái a filmszemle alatt Fekete Ibolya, Nagy Viktor Oszkár rendező, illetve Lázár Kovács Ákos filmesztéta lesznek.

A pályázatra beküldött válogatott fotókból kiállítás nyílik az Uránia emeletén. A magyar fotóművészet neves és ismert alkotóiból áll a fotós zsűri: Haris László, Pályi Zsófia, Vékás Magdolna. A zsűritagok a díjátadó napján szakmai találkozót is tartanak.
A rendezvény két napján verseny- és információs vetítésekre, előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre, valamint fotókiállításra várja az érdeklődőket a Faludi filmszemle. A nevezéssel kapcsolatos további információk elérhetők az intézmény honlapján (faludiakademia.hu) vagy a film@faludiakademia.hu címen.

Nevezési információk:

  • Nevezési határidő: 2014. október 10.
  • Postacím: JTMR – Faludi Ferenc Akadémia
  • 1447 Budapest, Pf.: 462.

A borítékon szerepeljen:
Szerelem– XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat

Az Akadémia késve érkezett nevezéseket nem fogad el! A nevezési határidő a postai bélyegző dátumát jelenti.

Az Akadémia a nevezőkkel kizárólag e-mail útján tartja a kapcsolatot. Aki október 31-ig nem kap üzenetet, kérjük, jelezze a film@faludiakademia.hu címen!