Pályázatfigyelő

Videó-interjúk a 21. század oktatásában – Pályázat szakmai továbbképző programon való részvételre pedagógusok részére

A program célja olyan szakmai továbbképzés biztosítása, amelynek eredményeképpen a résztvevők a 21. század pedagógiai kihívásainak eleget téve oktatói munkájukba hatékonyan tudják beilleszteni a videó-interjúk használatát. Határidő: 2014. április 6.

Pályázat múzeumi műtárgyak szerzeményezésének támogatására

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma pályázatot hirdet múzeumi műtárgyak szerzeményezésének támogatására. Határidő: 2014. március 27.

Pályázati lehetőség UNESCO Tanszék címre felsőoktatási, kutatási intézményeknek, civil szervezeteknek

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság pályázati felhívást tett közzé UNESCO Tanszék címre történő jelentkezésre. A jelentkezés határideje 2014. március 31.

Vízgazdálkodási innovációs pályázat diákoknak

Pályázni lehet a minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai és fenntarthatósági témakörök).

Pályázat építészeti, műemlékvédelmi és régészeti rendezvények támogatására

A Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma pályázatot hirdet hazai és nemzetközi építészeti, műemlékvédelmi és régészeti konferenciák, rendezvények, kiállítások, mesterkurzusok és szakmai továbbképzések megrendezésének, valamint a kapcsolódó kiadványok megjelentetésének támogatására. Határidő: 2014. április 1.

Bridge Budapest Ösztöndíj Újságíróknak 2014

Az ösztöndíj keretében az újságírók San Franciscóban, Bostonban és Budapesten nemzetközi startupoknál (Prezi, LogMeIn, NNG, Ustream) tölthetnek el időt és követhetik az alapítókat, kérdezhetik őket a  döntéseikről, a lehetőségeikről, a trendekről és a motivációkról.

Támogatás igénylése vidéki örökség megőrzéséhez kapcsolódó feladatokra

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közleményt adott ki a vidéki örökség megőrzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről. Határidő: 2014. március 31.

lyázat a III. Halásztelki Művésztelepen való részvételre

A Halásztelek Összművészeti és Kulturális Egyesület pályázatot hirdetett a III. Halásztelki Művésztelepen való részvételre. Cél a közös alkotás, a közös gondolkodás, az egymásra hatás. Határidő: 2014. május 1.

DAAD nyári egyetemi ösztöndíj hallgatóknak és diplomásoknak 2014.

Ez az ösztöndíj a német nyelvi és országismereti tudás elmélyítését szolgálja. Nyelvi, országismereti, valamint szaknyelvi tanfolyamokra használható fel, amelyet a német felsőoktatási intézmények valamint a hozzájuk kapcsolódó nyelvoktató intézetek kínálnak. Határidő: 2014. november 15.

Freshhh2014 – Felhívás nemzetközi online versenyben való részvételre egyetemistáknak, főiskolai hallgatóknak

A MOL-csoport 2014-ben is megrendezi egyetemistáknak szóló nemzetközi online olaj- és gázipari verseny versenyét, a Freshhh-t. A Freshhh2014 verseny a legtehetségesebb diákoknak ad lehetőséget arra, hogy csapatmunkában mutassák meg tudásukat. A legjobb csapatokat összesen 20 000 euróval díjazzák.

Pályázat szociális földprogramok megvalósításának támogatására

A pályázat keretében települési önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak pályázhatnak 500 ezer – 3,5 millió forintra közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogramra, eszközbeszerzésre és fejlesztésre, illetve kertkultúra és kisállattartási projektek támogatására.

 
A Kormány a Közép-Magyarországi régióban is elindítja a konvergencia régiókban már futó, a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot!
 

Pályázat rendszeres táncházi programok megrendezésének támogatására

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma pályázatot hirdet rendszeresen működő, olyan táncházi programok támogatására, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 4 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. Határidő: 2014. április 21.

 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közzétett, a 2014-es esztendőre érvényes, szociális rászorultság esetén járó ellátásokkal kapcsolatos tájékoztatók.
 
 
Többen vehetik igénybe a nyugdíjba vonulás előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket.