Ének a Don hőseiért – vers- és novellapályázat

A székesfehérvári Vörösmarty Társaság és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség vers- és novellaíró pályázatot hirdet a 2. magyar hadsereg sorsával, a doni tragédiával, a mindenkori magyar katona-halottak emlékezetével kapcsolatos témakörben. 
   Pályázni korábbi, már megjelent és új alkotásokkal egyaránt lehet. A beküldendő prózai írás terjedelme nem haladhatja meg a 12-es betűkkel, szimpla sorközzel szedett hat oldalt.   Az öt legjobbnak ítélt írás szerzőjét bruttó 50 000 forinttal, és a társaság kiadványaiból összeállított 10 000 forintos könyvcsomaggal jutalmazza a kiíró.
   A pályamunkák beküldési határideje április 11-ike, az eredményhirdetés 2014. május 23-án lesz Székesfehérváron.
   A pályázat címe: Ének a Don hőseiért. Az e címen megjelent antológia tervezett bővített kiadásába bekerülnek a pályázatra beküldött, arra érdemes alkotások. (Kérjük a szerzőket, a pályázatukhoz mellékeljék hozzájárulásukat.) 
   A kiírás támogatói a Magyar Írószövetség, a Magyar Honvédség, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség értékes különdíjakat ajánlott fel a szerzőknek.
   Pályázni minden magyar nyelven írt, vagy a témával kapcsolatos  idegen nyelvű, de a műfordítással beküldendő írással lehet, amit postai úton kérjük elküldeni az alábbi címre: 8000 Székesfehérvár, Kossuth u. 14. (a borítékra írják rá: Ének a Don hőseiért ), illetve a boboryz@gmail.com e-mail címre.

Nemeskürty István: Requiem egy hadseregért ( a teljes könyv)