Tavaszi olvasótábor – felhívás

A Csemadok Szenci Területi Választmánya felhívja az iskolák és a tisztelt szülők figyelmét, hogy az idén ismét megszervezi a már hagyományos olvasótáborát a tavaszi szünetben –2014. február 23-27. között (4 nap) Alsóbodokon (Dolné Obdokovce) a Paulisz rancson. A jelentkező diákok oda- és visszaszállítását a szervezők autóbusszal oldják meg. A táborba a jelentkező diákok korhatára 6 -15 év. A tábor összköltsége 115.- euro. A résztvevő gyerekektől 60.- eurót kérünk, amit a szállás, étkezés, biztosítás és egyéb apró kiadások fedezésére fordítunk. Az útiköltség, kirándulások, az előadások és a vezetők honorálásának a fedezésére a hiányzó összeget a területi választmány pályázatok útján, illetve szponzoroktól szerzi be.A jelentkezéskor kérünk 30.- eurót befizetni személyesen vagy „H” pénzesutalványon elküldeni a következő címre: Fekete Márta, Csemadok TV – Szenc Mostecká 28., 900 45 Malinovo. A maradék összeget kérjük február 20-ig elküldeni !!! A mellékelt jelentkezési lapot kérjük szintén erre a címre vagy a következő e-mail címre legkésőbb 2013. február 20-ig visszaküldeni: fekete@csemadok.sk

A tábor 2014. február 23-án délután kezdődik és február 27-én délután fejeződik be. A táborba az indulást a jelentkezések alapján állítjuk össze, az érkezés után elszállásolás, vacsora és ismerkedést tervezünk. A tábor részletes műsorát a jelentkező gyerekek részére megküldjük.
Tervezünk: egy kirándulást Nyitrára – Nyitra nevezetességeinek megtekintése,
rendhagyó irodalomórát Böröndi Lajossal, ügyességi és szellemi vetélkedőt, 
játszóházas foglalkozásokat, a Nyitra környéki – Gimes, Lédec népi hagyományok, farsangi szokások megismerését, a Gimesi Forgách Kastélymúzeum megtekintését, Écsi Gyöngyi – mesemondó előadása.
A Pozsonyi Mesék c. sorozatból 2 híres ember bemutatása, akik valamilyen módon kötődnek Pozsonyhoz. 1. Bolemant Éva: Kempelen c. gyermek-könyvének megismerése. Kempelen Farkas, tudós, feltaláló, polihisztor, kalandos élete gyerekek részére. 2. Garajszki Margit: Bartók c. könyve a Bartók Béla világhírű zeneszerző és zongoraművész gyerek- és ifjúkorának történetét mutatja be. Bartók Béla egyik mesejátékának, A fából faragott királyfi címszereplőjének szemszögéből ismerkedhetünk meg a zeneszerző gyerekkorával és a pozsonyi gimnáziumi éveivel. A könyvek megvásárolhatók a helyszínen, a beszélgetés után a szerzők dedikálják a könyvet. Kérjük Önöket, hogy az iskolájukban a diákok körében ismertessék e levél tartalmát, illetve juttassák el a szülőkhöz. A táborba meghívjuk a bezenyei alapiskola diákjait is. A gyerekek biztonságára 4 felnőtt ügyel majd fel. Természetesen egészségügyi felügyeletet is biztosítunk.  

Értesítem a kedves szülőket, hogy az idei Csemadok nyári művelődési táborainknak az időpontjai a következő:

  1. turnus 2014. július 11-18-a azaz 8 nap, helyszín Alsóbodok Paulisz rancs
  2. turnus 2014. augusztus 11-18-a azaz 8 nap, helyszín Ostrý Grúň – Élesmart – Zsarnóca-i járás – a falu üdülőközpontja

A táborok részvételi díja cca. 150,- €

Jelentkezési lap

Név : …………………………………………………………………………….
Otthoni cím: ……………………………………………………………………….
e-mail cím: …………………………………………… Post. ir. sz……………….
Telefonszám: ……………………….. mobil: ……………………………………
Születési dátum, illetve születési szám: ………………………………………………
Dátum: 2014. ………………… A szülő olv. aláírása:………………………