Mese-nagykövet kerestetik üveghegyen innen és túl

Szívesen mesélsz? Szereted a gyerekeket? Szereted a meséket, népmeséinket? Valódi meseszíved van? Magyarnak tartod magad? Szeretsz utazni?

Magyarországon élsz és évente szívesen töltenél családoddal, gyermekeiddel pár napot egy távoli országban, egy kedves ott élő magyar családnál?
VAGY…
Határon túli honfitársunk vagy és évente szívesen töltenél családoddal, gyermekeiddel pár napot itthon, egy kedves itt élő magyar családnál?
Ha igen, mesemissziónk vár soraiba, légy egy igazi MESE-NAGYKÖVET!Az utazás költségeit támogatóink, partnereink, segítőink vállalják. A vendéglátó családok, intézmények a szállást, az ellátást biztosítják. A feladat a kiutazás alkalmával a magyar- és az adott ország népmeséinek felolvasása, meghallgatása, esetenként rögzítése (pl. mobiltelefonnal, kamerával stb.) magyar népmesei gyűjteményünk (pár darab mese-CD, mese-Dvd) átvétele, átadása, esetlegesen rendezvényen megjelenés, médiákban szereplés (írott és elektronikus sajtó, rádió, tv stb.).
A ki-, illetve ideutazásokat alapos, hosszú, körültekintő előkészítő munka előzi meg, s mindig ezek függvényében várható az időpontok, helyszínek egyeztetése.
A jelentkezés feltételei:
Magyar állampolgárság, a kint élők esetében ez nem elvárás, de a magyar nyelv ismerete igen, számítógép, internet kapcsolat, e-mail cím. Facebook oldal, évi 3-4 nap szabadidő, családi külföldi utazás, média szereplés családszintű vállalása gyermekekkel együtt.
A pályázatra jelentkezhet: Magyarországon vagy határon túl élő magyar származású (kis)gyermekes család
A pályázat határideje: 2014. június 15.
A jelentkezés módja: Kizárólag email útján, a család rövid bemutatkozása levélben, ami tartalmazza a lakóhelyet (nem a lakcímet! azt nem kérjük, csak a település földrajzi megjelölését), Fb oldal elérhetőséget, válasz email címet.
Jelentkezni kizárólag a mesenagykovet@mesekiado.hu címen lehet!
A pályázat menete: A tartalmilag a kiírásnak mindenben megfelelő levélre kb. 15 napon belül válaszolunk, részletes (magyar nyelvű) tájékoztatás küldünk. A jelentkező pozitív visszajelzése alapján megbízási szerződést kötünk.
FIGYELEM! A hiányos adatokkal beküldött levelekre nem válaszolunk! Az elbírálásnál előnyt jelent, ha külföldön illetve hazánkban élő rokoni kapcsolat besegít az elszállásolásban, vagy bármi egyéb módon a szervezésünk kapcsán.
Megjegyzés: Az alábbi konzulokkal, magyar vonatkozású intézményekkel, magyar vonatkozású médiákkal vettük/vesszük fel a kapcsolatot, Magyarországról és ezekről a helyekről várunk jelentkezéseket:
– Argentína
– Ausztrália
– Ausztria
– Azerbajdzsán
– Bahrein
– Banglades
– Belgium
– Benin
– Bolívia
– Bosznia-Hercegovina
– Botswana
– Brazília
– Bulgária
– Chile
– Ciprus
– Costa Rica
– Dánia
– Dél-afrikai Köztársaság
– Dzsibuti
– Ecuador
– Egyesült Államok
– Egyiptom
– Észtország
– Finnország
– Franciaország
– Fülöp-szigetek
– Gambia
– Ghána
– Görögország
– Guatemala
– Guinea
– Holland Antillák
– Hollandia
– Honduras
– Hongkong
– Horvátország
– India
– Indonézia
– Írország
– Izland
– Japán
– Kamerun
– Kanada
– Kenya
– Kína
– Kirgizisztán
– Kolumbia
– Koreai Köztársaság
– Laosz
– Lengyelország
– Lettország
– Libanon
– Liechtenstein
– Litvánia
– Luxemburg
– Macedónia
– Málta
– Marokkó
– Mexikó
– Mongólia
– Montenegró
– Nagy-Britannia
– Németország
– Nigéria
– Norvégia
– Olaszország
– Omán
– Oroszország
– Örményország
– Pakisztán
– Panama
– Paraguay
– Peru
– Portugália
– Románia
– Seychelle-szigetek
– Spanyolország
– Srí Lanka
– Svájc
– Svédország
– Szenegál
– Szerbia
– Szíria
– Szudán
– Tanzánia
– Törökország
– Tunézia
– Uganda
– Új-Zéland
– Ukrajna
– Uruguay
– Venezuela
– Vietnám
– Zambia

http://www.mesekiado.hu – http://www.mesemisszio.eu