SZAMSZÁRA – A LÉT KÖRFORGÁSA. Beszélgetés és elmélkedés…

Egyszer megkérdeztek egy bölcset, hogy mióta vagyunk a lét körforgásában, mióta keressük az élet értelmét, mióta keressük önmagunk eredetét? A bölcs így felelt: „Képzelj el egy hegyet, mely három mérföld széles, három mérföld magas és három mérföld hosszú. Egyszer minden száz évben egy madár elröpül e hegy felett, selyem sálat tartva a csőrében, mely éppen csak érinti a hegy felületét. Mennyi ideig tartana a hegynek a selyem sál által elkopni? Hát annyi ideje vagyunk itt.”

Ma 16 órától ‘ráérős’ beszélgetés – orientális ihletésű, családias hangulatú összejövetel. A meglehetősen nehéznek tűnő témát könnyed, laza hozzáállással közelítjük majd meg, beszélgetünk, esetleg meditálunk róla. Az ehhez hasonló beszélgetéseknek a mellékhatása, hogy ha kellőképpen nyitottak vagyunk, akkor elindít bennünk egy sajátságos kis körforgás-folyamatot, éppen ezért nem az információ szerzés, hanem sokkal inkább a megtapasztalás áll ennek a szombat délutánnak a középpontjában. 

Dunaszerdahely, a PERFECTS legfelsőbb emeletén (Alžbetínske námestie 1203). Minden bizonnyal hátulról kell majd bejönni, mivel szombat lesz, és nem mindig van ilyenkor nyitva a főbejárat. Mindjárt fel a lépcsőn, legföntr ; a 208-as ajtó a mienk. Ha gond van, ezen a számon elférsz: 0904 422 984. (Kata Bhagvati Hunčík)