„Gyurgyalag, az év madara” rajz- és meseíró pályázat

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatokat hirdet a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.
Gyurgyalag, az év madara
Választható témák
   A) A gyurgyalag élete, szokásai (élőhelye, táplálkozás, fészkelés), természetvédelmi problémák a gyurgyalag védelmében.
   B) A gyurgyalagok életéhez, szokásaihoz és természetvédelmi problémáihoz kötődő maximum 3 oldalas mese.Pályázati kategóriák

    A) Rajzpályázat
       – óvodás egyéni kategória 
       – kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)
       – felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)
   B) Meseíró pályázat
       – kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)
       – felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)
 Általános tudnivalók
    A) A rajzpályázatra A/3, A/4 vagy A/5 méretű rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl. vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.
Kérjük, hogy a rajzok hátulján jól olvashatóan tüntessétek fel azalkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét,telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felkészítő pedagógus telefonszámát). Kérjük, írjátok rá a pályázó pontosszületési adatait (év, hónap, nap), az oktatási intézmény nevét és címét, az évfolyamot/osztályt is feltüntetve, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét.
Kérjük, a borítékra írjátok rá a pályázat címét: Gyurgyalag, az év madara
   B) Minden pályázó csak egy, még meg nem jelent írással indulhat. A pályázatokat postai úton vagy az apostoln@dinpi.hucímre kérjük beküldeni. Az e-mail-ben is pontosan fel kell tüntetni a pályázó adatait; nevét, életkorát, lakóhelyét (település) és az elérhetőség céljából megadott e-mail címet. Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.
A pályázatok benyújtása
A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Apostol Nikolett
1525 Budapest, Pf. 86.
A pályázatok elküldési és postára adási határideje: 2013. november 20.
Az alkotásokat pályázatonként és korosztályonként értékeljük és jutalmazzuk. A zsűri tagjai: Telegdi Ágnes írónő, Zsoldos Mártonfestőművész és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. A legsikeresebb művek alkotói értékes díjakat nyernek. A legjobb alkotások megtekinthetők lesznek Tatán az Öreg-tónál 2013. november 30-án a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén. A három legszebbnek ítélt mesét megjelentetjük a dunaipoly.hu weboldalon.
Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2013. november 30-án 11.30 órakor kerül sor Tatán az Öreg-tónál a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén, a tóparti madármegfigyelő toronynál.
A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza!
További információk: Apostol Nikolett: tel.: 06-30/53-193-63, e-mail: apostoln@dinpi.hu
Csonka Péter: tel.: 06-30/663-4659, e-mail: mme24@freemail.hu