Colourfest 2013 Vágsellyén

Az emberek, nemzetek és a hozzájuk tartozó kultúra sokszínűsége lesz jellemző arra a péntektől szombatig tartó kulturális rendezvényre, amelyet Colourfest 2013 címmel rendeznek meg Vágsellyén a városháza előtt. Pénteken, szeptember 27-én a Szentháromság téren 18 órakor a Terchovából érkező Bigbit vonós együttes Mennyei muzsika című koncertjével kezdődik a fesztivál. A magyarországi Palya Bea magyar népdalénekes 19.30-kor lép a közönség elé. 

Rossz idő esetén mindkét koncertet a városháza kongresszusi termében tartják meg. „A világ sokszínűségét szem előtt tartva rendezzük meg a multikulturális fesztivált, ahol bemutatjuk a nemzetek és nemzetiségek kultúrájának, nyelvének, szokásainak sokféleségét. A tizedik találkozó egyik különlegessége, hogy ezúttal nem a kultúrházban rendezzük meg, hanem a szabadban, hogy még közelebb kerüljünk a közönséghez, és minden koncert ingyenes lesz“ – tájékoztatott Mészáros Dezső szervező. Szombaton 15 órától világ körüli utazásra hívja a gyerekeket a Materinky színjátszócsoport, Igor Holka dobos 16 órától szórakoztatja a közönséget, műsorát dobos felvonulás követi. A dobos alapította Campana Batucada, Szlovákia legnagyobb szamba ütős együttese 17 órakor mutatkozik be, majd világzene következik a Capre formációtól, 20 órától autentikus kubai zenét játszik a Team Cuba. A kubai csapat nem először vesz részt a zenei fesztiválon. Kedvezőtlen időjárás esetén a szombati koncerteket a művelődési házban tartják meg.

Mészáros Dezső elmondta, hogy idén is megnyitják a teaházat. A fesztiválra látogató vendégek ezúttal a szabadban kóstolhatják meg a teakülönlegességeket. A Colours polgári társulás az etnofesztivál rendszerese szervezőjeként az elmúlt egy évtizedben mintegy száz együttest mutatott be a városban, számos kiállítást, filmvetítést és ételkóstolót rendezett, hogy bemutassa a népek és nemzetek sokszínűségét.  (Forrás: Új Szó Online)