VI. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

Kaszás AttilaA komáromi Jókai Mór Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Komárom Város, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Protestáns Oktatási és Közművelődési Egyesület és a Városi Művelődési Központ 2013. június 15-én a Jókai Napok kísérő rendezvényeként meghirdeti a VI. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált.

Kaszás Attila, a sajnálatosan fiatalon elhunyt kiváló színművész emlékének szentelt fesztivál célja ráirányítani a figyelmet tehetséges, fiatal hazai versmondóinkra.

A versenyt három kategóriában rendezik meg:

I.  kategória: az alapiskolák 1.- 4. oszt. tanulói

II. kategória: az alapiskolák 5. -9. oszt tanulói  valamint a nyolcosztályos gimnáziumok  1.– 4. oszt. tanulói

III. kategória: középiskolák 1.- 4. oszt. tanulói 

A diákok két költeménnyel készülnek, egy kötelezően választott verssel a Nyugat bármelyik nemzedékének költőjétől valamint egy tetszés szerinti költeménnyel.

Mindkettőt elmondják, majd a versenyzőket teljesítményük alapján a zsűri minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja. A zsűri tagjai között most is helyet foglalnak neves budapesti színművészek, Kaszás Attila egykori pályatársai.

A versmondó fesztivál döntőjére 2013. június 15-én, szombaton kerül sor Komáromban.

A verseny főszervezői, Vörös Mária és Ibolya Jolán szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. A Jókai Mór Alapiskola  elérhetősége: telefon, fax: 035 7720 119,