29. GÚTAI BÚCSÚ ÉS VÁSÁR

Változatos programok mellett anyagi bevételek növelését is célul tűzte ki a városi hivatal a 2013. augusztus 16-18. között megrendezendő hagyományos 29. Gútai Búcsú és Vásár programfolyamban.

A testület legutóbbi ülésén Németh Ivett hivatalvezető ismertette a rendezvény költségvetésének tervezetét, amelyből kiderül, mintegy harmincezer eurós bevétellel számolnak, míg a kiadási oldal elérheti a huszonötezer eurót.

„Megemeltük a helypénzt, valamint a koncertek belépőjének árát is, ahol több mint ezer eurós bevétellel számolunk.” – mondta Németh. Hozzátette, szeretnék továbbvinni az újkori hagyományt elindító Bor utcát (péntek-vasárnap) valamint a Gyerek utcát (szombaton 10:00-16:00), és a kézművesek portékáit a városi hivatal előtt lehet majd megtekinteni.

Idén két külön kiállítást terveznek, valamint a programfolyamot gazdagítja a nemzetközi kézilabdatorna és a kosárlabda akció is.

A város két billboard elkészíttetését tervezi, az Érsekújvár valamint Komárom irányába, további kettőt Nemesócsa és Vágsellye irányába Hamran István szponzorálásával kerül kihelyezésre. A városközpontban kihelyezendő billboardot Angyal Tamás jelképes összegért bocsátja a város rendelkezésére, aki számítástechnikai kiállítást tervez a városi hivatal előcsarnokába.

Rigó Magdolna, a kultúra és kulturális örökség bizottságának elnöke érdeklődésünkre tételesen ismertette a hatodik évfolyamába lépő gútai koncerthétvégét. Sztárfellépőket is köszönthetünk Gútán. A II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított színpadon fellép Demjén Ferenc és Deák Bill Gyula. A két zenei nagyágyú koncertjére a belépő három euró, ha mindkét koncertre jegyet váltanak, akkor kedvezményesen öt euróért megvásárolhatják. A többi koncert ingyenes.

Rigó hozzátette, hogy az augusztus 20-i ünnepi műsort augusztus 18-án, vasárnap, tartják, míg koszorúzásra a napján (aug.20.) kerül sor. Erre azért volt szükség, mivel a vásári forgatag zavaróan hatna az emelkedett ünnepi hangulatra.

Borka Roland, Villagutta