Emberi Jogi Rövidfilmverseny 2013 – Videópályázat diákoknak

Az idén Bécsben megrendezésre kerülő „this human world” elnevezésű emberi jogi filmfesztivál szervezői Emberi Jogi Rövidfilmversenyt, videópályázatot hirdetnek diákok részére. A verseny célja, hogy a fiatalok emberi jogokkal, az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatával és annak 30 cikkével kapcsolatos ismereteit növelje, különös tekintettel a gyermekek jogaira és a háborútól és üldöztetéstől menekülő gyermekekre. A pályázatra olyan rövidfilmek elkészítését várják a diákoktól, amelyek kapcsolódnak az „Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában” foglaltakhoz, az idei évben különös tekintettel a gyermekek jogaira és a háborútól és üldöztetéstől menekülő gyermekekre.

Pályázók köre

Magánszemélyek: Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából, Szlovéniából és Svájcból várják diákok jelentkezését.

A pályázat részletei

A következő műfajokban lehet a filmeket nevezni:

  • fikció / játékfilm
  • dokumentumfilm
  • animációs film
  • kísérleti film
  • megfilmesített fénykép-történet

Zsűri: A „this human world” – fesztivál zsűrijét híres osztrák filmrendezők és színészek alkotják, akik értékelik a diákok műveit.

Díjak

A zsűri által legjobbnak tartott pályázatokat díjazzák, valamint az elektronikus szavazatok eredménye alapján egy közönségdíj kerül kiosztásra. A díjátadó ünnepségre 2013. november 19-én kerül sor Ausztriában a Bécsi Nemzetközi Központban, egyszerre a Szlovénia Állandó ENSZ Képviselete által szervezett gyermekek jogairól szóló kiállítás megnyitójával.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.

A pályázat benyújtása

Nevezni a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül 2013. június 30-ig lehet.

A pályázatokat 2013. szeptember 30-ig kell feltölteni az ftp-szerverre vagy elküldeni DVD vagy videó file formátumban a „this human world”- festival, c/o Ms. Annabel Müller, Schleifmühlgasse 8/14, 1040 Wien, Austria címre, egy a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címre küldött e-mail kíséretében.

További információ

Irene Hoeglinger-Neiva, Public Information Officer
United Nations Information Service (UNIS) Vienna
Email: irene.hoeglinger-neiva@unvienna.org, Telefon: +43-1-26060-4448