Visegrád Irodalmi Ösztöndíjas Program 2013

A tavalyi sikeres program lebonyolítása után az International Visegrad Fund második alkalommal is meghirdeti irodalmi rezidens programját a V4 országainak, Lengyelország,  Csehország, Szlovákia és Magyarország közreműködésével.

Az egyes országokból a következő intézmények vesznek részt a programban: prágai Institut umění (Arts Institute), a krakkói Stowarzyszenie Willa Decjusza (Villa Decius Association), a pozsonyi Literarné informačné centrum (Centre for Information on Literature) és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum.

A Stowarzyszenie Willa Decjusza (Villa Decius Association) koordinálásával a projekt lehetőséget nyújt arra, hogy mind a négy résztvevő országból szabadon pályázhassanak írók, költők, irodalomtörténészek, akik közül 4-4 fő szeptembertől novemberig vehet majd részt a programon Krakkóban, Prágában, Pozsonyban és Budapesten. A pályázatok nyerteseinek a Visegrádi Alap ösztöndíjat, az egyes vendéglátó intézmények pedig lehetőséget biztosítanak a közös munkára, szakmai találkozókra, nagyközönség előtti bemutatkozásra.

A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani, a részletes angol nyelvű ismertető és pályázati feltételek megtalálhatók a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján, illetve az alábbiakban.