Felvidéki Magyar Pedagógus Díjak

szmpszA Szlovákiai Magyar Pedagógusok XIX. Országos Találkozója a hazai magyar pedagógusok évenként megtartott legrangosabb szakmai rendezvénye. Április 13-i ünnepi esti programjaként átadták az SZMPSZ díjakat, a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjakat.

Idén a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat megosztva Jakab István, a Komenský Egyetem nyugalmazott tanára és Szeberényi Zoltán, a Konstantin Filozófus Egyetem nyugalmazott tanára kapták.
A SZMPSZ Díját az első kategóriában, a tehetségek felkarolásáért és gondozásáért Szvorák Zsuzsanna, a füleki gimnázium tanára, valamint Varga Rózsa, a komáromi Eötvös MTNY Alapiskolából vehették át.
A pedagógus életpálya díjat Hornyák Pál, az érsekújvári Pázmány Páter Gimnázium nyugalmazott pedagógusa, és Szabados László, az Alsószeli MTNY Alapiskola volt igazgatója vehették át.
Harmadik kategóriában, a kiváló módszertani nevelési, szakmai és tudományos eredményekért Alabán Mária, a nyitrai Konstantin Egyetem tanára kapta meg.
A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért Sebők Valária, a Feledi Körzeti Tanügyi Hivatal vezetője kapta meg a díjat, valamint az ötödik kategóriában, az óvópedagógia részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért Mikes Mária, a komáromi Katz utcai óvoda óvópedagógusa vehette át.

A kitüntetetteknek gratulálunk, kívánunk további jó egészséget és hasznos munkálkodást!