44. Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok

Czuczor GergelyMárcius 1-jén a dunamocsi Szegi Ilona gombkompozícióit bemutató kiállítással Érsekújvárban megkezdődtek a 44. Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok rendezvényei. A kiállítást vasárnapig nézhetik meg az érdeklődők a Csemadok-székház nagytermében.

Március 2-án 19.00 órától A szerelmes nagykövet című bohózatot mutatják be a budapesti Vidám Színpad művészei a főtéri Kultúrházban. Március 6-án a Csemadok pincehelyiségében Kor-Zár klubest lesz, melynek vendége Kátai Zoltán énekmondó.
Szeretünk, Csemadok! címmel március 7-én, csütörtökön 18.00 órától zenés, táncos előadást nézhetnek meg, melynek résztvevői a tardoskeddi férfikar, a perbetei Margaret Mazsorett és Táncklub, a zsitvabesenyői Dallos Női Énekcsoport, az ebedi citerások, a kéméndi Bokréta Néptáncegyüttes, valamint érsekújvári szólisták.
Dr. Popély Gyula egyetemi tanár, történész és politikus a Felvidék sorsáról írt könyvét március 10-én, vasárnap 15.00 órától mutatják be a Csemadok-székházban.
Március 15-én az 1848-as szabadságharc kitörésének 165. évfordulójára emlékezve koszorúzási ünnepséget tartanak Érsekújvárott Czuczor Gergely szobránál. Ünnepi beszédet mond Dr. Popély Gyula. Ezt követi 19.00 órától a Csemadok-székház nagytermében az ünnepi műsor, melyben közreműködik többek között a nagykéri férfikórus és a nagykovácsi Rézpatkó Néptáncegyüttes Magyarországról.
Március 21-én 10.00 órára a gyerekeket várják a Csemadok-székház nagytermébe, ahol a gútai Magán Szakközépiskola végzős diákjai A dzsungel könyve című musicalt mutatják be.
„Márciusi huszárok” elnevezéssel megrendezik az ifjúsági sakkversenyt, amely március 23-án 9.00 órakor kezdődik a Csemadok nagytermében.