Irodalmi pályázat Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából

A Napút folyóiratot kiadó Cédrus Művészeti Alapítvány Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából kettős irodalmi pályázatot ír ki – az ünnepelt emlékét ekként tisztelve meg. A műveket az alábbi kategóriákban lehet beküldeni:

  • A költő bármely versének elemzése. Egy pályázótól egy anyagot várunk. Más megkötés – nincs. Terjedelmi határ – józan belátás szerint. Szakmai feltételhez se kötjük a pályamunka megalkotását.
  • Egyszavas versek szerzése. A költő ismert remeklései a Tojáséj, Remetebál típusú vessereglés. Bízunk az új, mai teremtő leleményekben. E kategóriában sem korlátozzuk – mennyiségileg – a beküldők szóalkotó ihletét.

A pályázat részletei

A pályázat meghirdetésének e pillanatában díjalapot meghatározó összeget nem ígérhetünk (jövőbeli mellénk-állások dönthetnek), ezért – évenkénti több pályázatunk mindenkori jellege szerint – ezúttal a Napút nyári Weöres-emlékszámában való közlést biztosítunk a legjobb munkáknak. A szerkesztők elbírálása után – a beérkező anyagok erőssége és számossága függvényében díj-helyezéseket is megállapíthatunk.

A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com), vagy postán fogadjuk (cím: Ady Endre Művelődési Központ, 1043 Budapest, Tavasz utca 4).

A benyújtás határideje 2013. május 10.

Kapcsolat: napkut@gmail.com