A Jókai-díj ünnepélyes átadása Komáromban

Jókai-díjKomáromban február 16-án hetedszer rendezik meg a Jókai-díj átadásának ünnepségét a Duna Menti Múzeum dísztermében. 
2013. február 18-án ünnepeljük Jókai Mór születésének 188. évfordulóját. A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a Jókai-díj is a jeles író nevét viseli. 2012-ben 7. alkalommal hirdették meg a Jókai-díjat, melynek témája „A magyar táj Jókai írásaiban” volt. 
A Jókai Egyesület elnöke, Dr. Keszegh Margit tájékoztatása szerint hét pályamunkát kaptak.

A díjjal emléket állítottak a legnagyobb magyar írónak, Komárom szülöttének. A díj Jókai kezének márványlapon elhelyezett gipszmásolata, melyet a díjnyertes pályamű írója vehet át. A díjátadó ünnepségre 2013. február 16-án szombaton, 14.00 órai kezdettel Rév-Komáromban, a Duna Menti Múzeum dísztermében kerül sor.
Minden évben kiadnak egy antológia kiadására, melyben a bírálóbizottság döntése alapján az előző év díjazott írásai jelennek meg. Az ünnepélyes díjátadáson veheti majd kezébe a közönség a tavalyi díjazott művekből összeállított Jókai-díj 2012 című antológiát.
Az ünnepség záróakkordjaként pedig meghirdetik a jövő évi témát, majd a Jókai-díjas szerzővel együtt koszorút helyeznek el Jókai Mór szobránál.