VI. InternetVers Fesztivál

A Hangraforgó internetes Szakmai Fórum, az OMart Kulturális Műhely, valamint a gyomaendrődi KKSZI Katona József Művelődési Központ 2013-ban megrendezik a VI. InternetVers Fesztivált énekelt és megzenésített versek előadói számára.

A rendezvény egyúttal három nagy magyar költő, Weöres Sándor 100., Határ Győző 99. és Gergely Ágnes 80. születési évfordulójára emlékezik.

A rendezők szándéka, hogy a fesztivál az Internet adta lehetőségeket felhasználva hirdesse az élő magyar költészetet, közvetlen kapcsolatot teremtsen a költők és a verseiket megzenésítő zenészek között.

Jelentkezés a fesztiválra:

Várják költők, dalszövegírók jelentkezését; küldjenek énekelhető verseket, hogy a fesztivál honlapján
közzétett írásaik forrásul szolgáljanak vállalkozó kedvű énekes-hangszeres muzsikusok számára.

Várják olyan szólisták és kisegyüttesek jelentkezését, akik arra vállalkoznak, hogy a fesztivál honlapján szereplő költők e célra felajánlott verseiből komponált dalaikat a költők és a közönség jelenlétében előadják.

Nevezési feltételek költők és dalszövegírók számára

Költők, dalszövegírók írásait és arcképét várják a következő email-címen: netversfeszt@gmail.com

A szervezők egy alkotótól – egyszeri küldéssel – maximum 10 vers beküldését várják, melyek felkerülnek a fesztivál honlapjára, a „Verselőszoba” oldalra. Ezekből egy háromtagú zsűri kiválasztja, mely művek kerülnek a „Versszalonba”. A pályázatra küldött anyagok lehetnek versek, dalszövegek – akár vegyesen is. A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és dalt formálni. Bármelyik írásműre komponált és beküldött dal nyilvánosságot kap a honlapon, viszont a zenészek fesztiválra történő jelentkezését csak a Versszalonból választott és megzenésített versekből fogadják el.

A fesztivál szervezői színvonalas, a találkozó szellemiségének megfelelő írásokat szeretnének előnyben részesíteni, és a Versszalonba való beválogatással a zenészek figyelmébe ajánlani! Erről egy háromtagú irodalmi szakértői csoport dönt.
A felkért szakértők Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője, Farkas Wellmann Éva költő, kritikus, a BárkaOnline szerkesztője és Vass Tibor József Attila-díjas költő, képzőművész, a Spanyolnátha főszerkesztője.

A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

Beérkezési határidő:  2013. 01. 31. éjfél
További információ: www.netversfeszt.hu