Pályázat! – Haikura, haibunra várva; téma: víztükör

haikuA Cédrus Művészeti Alapítvány mindenkit örömmel vár, aki a magyar nyelvű haikuirodalmat szép szerzésekkel gazdagítani szeretné. Saját műveket (esetleg fordításokat?) várunk, közöletleneket. Terjedelmi megkötés („darabszám”) voltaképp – nincs. A tematikusság – kötelező.
Haibun: rövid prózában kibontott haiku, prózai haikuutazás.
Ne érezze magát kirekesztettnek azonban az sem, aki a haiku japán „testvéreinek” valamelyikébe formálja impresszióit. Szabad a pálya, pusztán ezen alkotásokkal publikálási szándékaink szerint később foglalkozunk.

A határidő: 2013. február 10., hogy a beérkező művek legjavát a Napkút folyóirat márciusi számában már közzé is tehessék.
A tavasz folyamán a folyóirat szerkesztői módot találnak majd arra, hogy pályamunkák beküldői közül sokan személyesen is találkozhassanak egymással a kiírók által biztosított helyen, ahol közönség előtt olvashatják fel sikeres alkotásaikat… (Ezért is kérik a minél pontosabb lakáscím-, emailcím-, telefonszám-megadást!)
A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadják (cím: Budapest, 1043 Budapest, Tavasz u. 4.) a szerző elérhetőségeinek megjelölésével.