A kassai Csermely Kórus újévi koncertje

2925

Tizenötödször ad újévi koncertet a Csermely Kórus január 5-én, a kassai Művészetek Házában. Gazdag zenei program vár a 17 órakor kezdődő rendezvény közönségére.
„Számos karácsonyi koncert van Kassán, de újévit csak a filharmonikusok és a Csermely Kórus ad. A Csermely Kórus 2013-ban ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Sok tervünk van, de mindenhez pénz és főleg tagság kell. Büszkék vagyunk, hogy számos neves hazai és magyarországi művészt láthattunk vendégül.

Orgonistákat, zongoristákat, de elsősorban énekeseket. Köszönet jár minden támogatónak, és azoknak az embereknek, akik a háttérben dolgoznak” – nyilatkozott Havasi Viktória főszervező, aki a soron következő hangverseny programjáról is beszélt az Új Szó Online-nak.

„A 2013-as év Verdi-év. Születésének 200. évfordulóját ünnepli ebben az évben az operavilág. Kassa Európa Kulturális Fővárosa lesz, a kassai zenei élet új évét a Csermely Kórus fogja megnyitni, mivel a filharmonikusok egy nappal utánunk adnak koncertet. A koncert második felében Verdi előtt tisztelgünk. De felcsendülnek operett- és musical-részletek is. A koncert első felében születésének 130. évfordulója alkalmából Kodály Zoltánról is megemlékezünk. Az est két vendégművésze az erdélyi származású Sándor Árpád és Kendi Lajos. A Csermely Kórus és a Márai Sándor Alapiskola Csengettyű gyermekkara mellett fiatal tehetségeknek is teret biztosítunk.”  (Marsovszky Miklós, Új Szó Online)

Vezényel: Havasi József, Velkey Mária – és vendégei: Sándor Árpád /basszus/, Kendi Lajos /bariton/, Havasi Veronika /szoprán/, Štefan Iľaš /orgona/, Karol Kevický /karmester/, Havasi József /bariton/, Matej Stašík /zonfora/, Quartonic, Csengettyű – vezényel: Ferencei Andrea, Kekeňák Szilvia.

Belépő: 13 euró, 10 euró
Jegyelővétel: Városi Információs Központ, Dargov áruház, Fő utca 2, Kassa, tel.: 55/6229904
Kassa Város Információs Központja, Fő utca 59, Kassa, tel.: 055/6258888
Panta Rhei könyvesbolt, Fő utca 72, Kassa
Mávészetek Háza, Kassa – 1 órával a koncert előtt