Liszt Ferenc emlékhangverseny a komáromi Szent András-templomban

A XXI. Harmonia Sacra Danubiana egyházzenei és egyházművészeti fesztivál keretében Komáromban 2012. szeptember 30-án, vasárnap 17.00 órakor Liszt Ferenc emlékhangversenyt tartanak. Közreműködik a budapesti Országos Széchényi Könyvtár és a Liszt Emlékmúzeum kórusa, vezényel: Eckhardt Mária; orgonál: Sirák Péter orgonaművész. A belépés díjtalan.

A kórus, amely 1970-ben alakult, kezdettől fogva azt a célt tűzte maga elé, hogy közkinccsé tegyen olyan ismeretlen vagy kevéssé ismert műveket, amelyeknek kéziratait vagy régi, ritka kiadásait az Országos Széchényi Könyvtárban őrzik.
Az énekkar alapítója és vezető karnagya Eckhardt Mária, aki 1986 és 2009 között a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont főigazgatója volt, jelenleg ugyanott tudományos főigazgató.

Sirák Péter orgonaművészi, karvezetői és egyházzenészi diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte. Magyarországon kívül Németországban, Angliában, Ausztriában, Izraelben, Japánban, Franciaországban, Svájcban és Svédországban koncertezett.

Több CD-je jelent meg.
Sirák Péter jelenleg a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense, és a budapesti Zeneművészeti Egyetem Egyházzenei Tanszékének tanára.