Bozsik Yvette és Társulata a Besztercebányai Nemzetközi Bábfesztiválon

Bozsik Yvette és TársulataBozsik Yvette és Társulata: Négy Évszak
A Bozsik Yvette Társulat a modern tánc és zene elemeiből olyan eseménysort készített, melyben megismerteti a gyerekekkel az évszakok színeit, hangjait, fényeit, jellemző állatait és növényeit – egy-egy évszak hangulatát egy a szüleitől elkeveredett kislány szemén keresztül.

Ugyanitt látható október 4-ig a Boráros Szilárd báb- és díszlettervező munkáiból összeállított kiállítás.Négy évszak című, 25 perces darabot 0-tól 4 éves korig ajánlja Bozsik Yvette, aki a modern tánc és zene elemeiből egy, a négy évszakon átívelő eseménysort készített társaival a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház számára. Ebben a groteszk és a lírai vizuális elemeket ötvözték, saját stílusukat pedig a megcélzott korosztály speciális igényeihez igazították.

Az előadásban az alkotók megismertetik a gyerekekkel az évszakok színeit, hangjait, fényeit, jellemző állatait és növényeit, egy-egy évszak hangulatát egy kislány élményein keresztül.

A darabot Fülöp Tímea, Hasznos Dóra, Gombai Szabolcs adja elő, a jelmezeket Nagy Fruzsina, a díszletet Juristovszky Sosa és Vati Tamás készítette, a zenét Vajdai Vilmos állította össze, aki egyúttal a darab társrendezője, Bozsik Yvette koreográfus mellett.

Bozsik Yvette Európában szinte az elsők között készített csecsemőszínházi produkciót is, amelyben a társulat tagjaival sokat kísérletezett a darab hosszával és a ritmussal, a terek kihasználásával és a mozgás ismétlésével. Egy idő után a kisbabák láthatóan utánozni kezdik a táncosokat, integetnek, tapsolnak, bújócskáznak – idézett Bozsik Yvette egyik interjújából az MTI-nek Horváth Judit, a társulat művészeti asszisztense.

A fesztiválon az előadások mellett kiállítás is látható a Visegrádi Négyek: Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország bábszínházzal foglalkozó művészeinek munkáiból. Magyarországot Boráros Szilárd báb-, díszlet- és jelmeztervező, a Ziránó Színház tervezője képviseli.