Szeptemberi horoszPókok

Kos

A Kos életében nyugodt, kiegyensúlyozott időszak a szeptember. Sok új ötlettel áll elő, jövedelme is megnőhet, ami jótékonyan befolyásolja kapcsolatai alakulását is. Bár munkahelye veszélyben, kellő körültekintéssel megtalálhatja a jó megoldást. Ha még nincs társa, szeptemberben rátalálhat az igazira. Mérlegelje, mi a fontos Önnek, és ne habozzon változni! Az elvárások, ha az Ön javát és fejlődését is szolgálják, inkább támaszok, mint követelmények.

Bika

Régi ötleteit húzza elő a sufniból, most mód van a megvalósításukra. Lakásproblémáit is meg tudja oldani, ha kissé alább adja az igényeit és nem rugaszkodik el a realitásoktól. Kreativitására számítanak a munkahelyén. A szeretet önnek most munka: bizony, mintha csak a kötelességét teljesítené a párkapcsolatban is. Szerelmi téren változás állhat be, feltéve, ha találkozik végre az igazival.

Ikrek

Fogjon hozzá régóta dédelgetett álmai megvalósításának! Most minden sikerrel kecsegtet. Alkotókedvét kamatoztathatja a munkájában. Egészségére is fordítson figyelmet, a hidegebb napok előhozhatják rejtett nyavalyáit. Szerelmi téren stagnálás mutatkozik. A napos órákat meghosszabbíthatja, ha kompromisszumkészséget tanúsít.

Rák

Ha belefog a tanulásba vagy új munkahelyet keres, egyaránt siker kíséri. Ön a válságot leginkább a kapcsolatai terén éli meg. A pénzügyi és gazdasági válság ehhez mintha csak a hátteret adná. Nagyon sok embernél az ilyen tranzit bizony váláshoz vezet. De egyáltalán nem ez a kizárólagos út! A külvilág változásaihoz szüntelenül alkalmazkodnia kell. Minél rugalmasabb, minél mozgékonyabb, annál könnyebben fog ez menni Önnek. Ha azonban csökönyösen ragaszkodik a saját idejétmúlt elképzeléseihez, a régi kerékvágásokhoz, akkor szinte elébe megy a katasztrófának.

Oroszlán

Zaklatott lesz a hónap eleje, ezért ha lehet, halassza a fontos döntéseket szeptember végére. Ha új ismeretséget köt, az tartósnak ígérkezik. Ön mindig simán kezelte az emberi kapcsolatait, ami annak is köszönhető, hogy mindig leginkább saját maga volt az önnek fontos. A többiek csak díszes kiegészítőül szolgáltak élete szerepének színpadán. Most ehhez képest zavarba ejtő változásokat tapasztalhat. A szálak mintha kezdenének kicsúszni a kezéből: szereplői megengedhetetlen módon önálló életet kezdtek élni, már nem olyan könnyen befolyásolhatók. Már-már szinte kapkodásra késztetik.

Szűz

Sok fontos ügyet kell befejeznie, ezért vágjon bele minél előbb! A szokásos kötelességtudata, rendszeretete már-már a pedantéria határát súrolja, ez pedig nem egyeztethető össze a szerelmi mámorral. Egy szerelmes andalgás kettesben az erdőn, és máris kicserélődik a lelkük. Ha tehetik, utazzanak el még az ősz beköszönte előtt, legalább egy hétvégére. Így könnyebb lesz mindkettőjüknek túlélni az elközelgő hideg napokat. Van azonban valami, ami még a szerelemnél is szorosabbá teheti a viszonyukat. Hogy mi is az, arra azonban már önöknek kell rájönniük.

Mérleg

Anyagi javulás csak a hónap második felében van kilátásban. Általában nem jellemző önre, most mégis az akaratosságával őrjítheti meg a kedvesét. Talán épp ez a szokatlan szigor az, amivel társában a hirtelen változásokat elindíthatja. Inkább önmagával kapcsolatban legyen kissé kimértebb, és szigorúbb, főleg, ha az egészségéről van szó. Egy diéta most nagyon aktuális lehet. A párkapcsolatban a megegyezés nem reménytelen, de ne legyenek túlzott elvárásai. Szeptembertől már enyhülhet a helyzet, és ebben nem kis része van annak, ha sikerült a lakás körüli felújításokon túltenniük magukat. Ha a környezet rendezett, a lelkükben is hamarosan változások állnak be.

Skorpió

A túlhajtottság ledöntheti a lábáról, ezért ha valami újba kezd, ne akarjon mindent egy csapásra megoldani. Merjen álmodni, mert ez az egyetlen mód arra, hogy meg is valósuljon belőle valami. A veszélyes csak az lehet, ha egyik álmodozásból a másikba esik. Ha minduntalan elragadtatja magát. Akkor a végén még túl könnyű prédának vélik, és saját magát teszi ki a folyamatos csalódásnak. Legyen kicsit visszafogottabb, és csak akkor merüljön el az álmaiba, amikor a partnere erre már valóban okot is adott!

Nyilas

Sikerekkel kecsegtet ez a hónap, tele lesz tennivalóval, ötlettel, energiával. Céljait azonban sokszor nagy kerülővel éri csak el. A szerelemben ne várjon többet, mint amit társa adhat, akkor nem érzi majd csalódottnak magát. Nagyon igaz a mondás: aki szerencsés a szerelemben, a pénzügyekben kevésbé. Ön tehát örülhet az előbbinek, de a kockázatos anyagi ügyletektől most óvakodjon! Az ősz is forró napokat hozhat önnek, mert a fiatalos pezsgés még akkor sem hagyja el, akárhány éves legyen is ön. Ha épp a társával van légyottja, a pezsgő és eper fogyasztása kötelező! 

Bak

Kitartás, ambíció, lelkesedés lesz jellemző a Bakra szeptemberben. Karrierjében fontos változások állhatnak be, főleg anyagi téren lehet sikeres. Könnyedén megoldja a régen húzódó gondjait. Szeptembertől már higgadtabban állhat a kapcsolati ügyekhez. Ha jól vette a nyár végi szenvedély(s) leckét, akkor ez jelentheti a közös kapcsolat megalapozását és elmélyítését, avagy a teljes elhidegülést. De vigyázzon! A magány öregít! Ennek ellenére, ha mégis egyedül maradna, a szeptember bőven kínál kalandot: ám inkább csak egy titkos viszony formájában.

Vízöntő

Egyedül nem megy! Akármennyire keményfejű, tanuljon meg segítséget kérni és elfogadni. Persze a viszonzásról se feledkezzen meg. Szerelmi élete olyan, amilyenné teszi, sikerül kedve szerint kevernie a kártyákat. Ha a jövőépítésre, a közös tervekre tudnak inkább mind a ketten koncentrálni, akkor teljes átalakuláson mehet át a kapcsolatuk. Ha emígy értelemmel újra megalapozták a kapcsolatot, akkor szeptemberben újra kivirágozhat szívükben az érzés: egy pillanat alatt újra egymásra hangolódhatnak. Ehhez persze a szerelmi légyott elengedhetetlen.

Halak

A Halakra sok munka vár, de kiválóan veszi az akadályokat. Ne engedje eluralkodni magán a rossz hangulatokat, azzal semmit sem változtat meg, csak magát hozza lelkileg rossz passzba. Használja ki kreativitását és sarmját! Az ősz kedvez a stabilitás megteremtésének is. Ha az otthonuk már tökéletes, akkor csak a csinosításán kell fáradozniuk. Ha nem az, akkor ősszel minden esélyük megvan arra, hogy jobb helyre költözhessenek. Csak arra ügyeljen, hogy ha valóban maradandó meleg fészekre vágyik immár, akkor hallgassa meg a partnere igényeit, vágyait is. Különben, még ha most engedékenynek is mutatkozna, a későbbiekben folytonosan hallgathatná a zúgolódását.