Júniusi horoszPókok

Kos
Bármit tesz, azt most csak részben teszi önmagáért, hiszen ezekben a hetekben igen erős önben a megfelelni vágyás. Szinte szomjazik a környezete elismerésére, s partnerétől is folyton megerősítésre vár. Ha az nem érkezik magától vagy olyan formában, amely a kedvére lenne, hát egyszerűen felhúzza az orrát és hálátlannak titulálja a családtagjait. Ki nem állhatja a monotonitást, ráadásul az adminisztráció sem volt soha az erőssége, ezért ezekben a hetekben kifejezetten nagy tehernek éli meg, hogy el kell végeznie a kötelező papírmunkákat. Ne halogassa a teendőit, inkább igyekezzen túlesni azokon a feladatokon, amelyeket nem szívesen végez, így gyorsabban megszabadul a nyomasztó érzéstől és mihamarabb fellélegezhet. Higgyen az orvosoknak: ön makkegészséges. Viszont azt tudnia kell, hogy hajlamos a hipochondriára, ezért aztán bármilyen betegségről olvas vagy hall, azt azonnal képes diagnosztizálni magán. 

Bika
Ebben a hónapban nem ismer lehetetlent, hiszen végre elég erőt és bátorságot érez magában ahhoz, hogy nekikezdjen a régen tervezett változtatásoknak. Belátja, hogy létezik az életében olyan társas kapcsolat, amely csak azért működik, mert azt ön az állandó érdeklődésével fenntartja. Ami nem megy, azt nem erőlteti tovább és igyekszik felszámolni az egyoldalú, felszínes kapcsolatait, hogy arra tudjon koncentrálni, aki azt igazán megérdemli. Ne keseredjen el, ha nem alakul minden úgy, ahogy eltervezte, hiszen a most elszenvedett kudarcok csupán tanulópénzül szolgálnak önnek, s nem hátráltatják a szakmai előmenetelében. Szorongásos tünetei okozhatnak leginkább problémákat ebben a hónapban, ezen belül is elsősorban az éjszakai pihenés lesz az, amivel gondjai lesznek. 

Ikrek
Elégedettséggel tölti el, hogy végre rendet rakott maga körül, a régóta húzott-halasztott dolgait elintézte, szembenézett a félelmeivel. Most fellélegezhet, nyugodtan hátra is dőlhet egy kicsit, s joggal lehet büszke önmagára, hiszen hatalmas teljesítményt tudhat maga mögött. Kissé fárasztja mostanában a munkahelyi légkör, hiszen a kollégái között olyan témák vannak folyton napirenden, ami önt egyáltalán nem köti le. Szívesen vállal olyan feladatokat, amelyeket önállóan is képes elvégezni, hiszen addig sem kell részt vennie a közösségi életben, s ez most önmagában is komoly motivációt jelent. Ízületi fájdalmai miatt egy időre búcsút inthet a komfortérzetének, főleg a reggeli, ébredés utáni időszak az, amelyik az ízületei merevsége miatt néha kellemetlen lehet. Amennyiben teheti, ússzon, kerékpározzon rendszeresen és tegyen hosszú sétákat, mindezek mellett igyekezzen lúgosító ételeket és természetesen lúgos ásványvizet fogyasztani. 

Rák 
Érzelmi élete most leginkább egy hullámvasútra emlékeztetheti: egyszer fenn, egyszer lenn, s ez a hullámzás sajnos most a párkapcsolatára is jellemző lehet. Ami a családi életét illeti, készüljön fel rá, hogy ezekben a napokban nem lesz egyszerű dolga a családtagjaival. Önzetlenül támogatja a munkatársait, miközben a saját feladataira is jut kellő ideje és energiája, így joggal büszke önmagára. Képtelen szabadulni a stressztől és mostanában már az amúgy gondtalan vasárnap estéit is elrontja az a tudat, hogy másnap ismét munkába kell állnia, ezért már előre tart a hétfőtől. A kakukkfüves fürdő hatékony segítséget nyújthat a szorongás leküzdésében. 

Oroszlán 
Önmagának is tartozik annyival, hogy beismerje, a párkapcsolata nem éppen úgy alakul, ahogyan szeretné, ezért mihamarabb beszélje meg partnerével a problémáit, hiszen minél tovább söpri azokat a szőnyeg alá, annál nehezebben tudja majd felszámolni az egyre inkább növekvő problémahalmazt. Jobban tenné, ha elgondolkodna azon a kritikán, amely annyira felháborította, hiszen komoly igazságalapja van a felettese szájából elhangzó mondatoknak. Amennyiben őszinte önmagához, akkor pontosan tudja, hogy mostanában tényleg csak félgőzzel tette a dolgát a munkahelyén, ezért jogosan bírálja a teljesítményét a főnöke. Sajnos hiába próbálja a fejfájását az időjárásra fogni, hiszen mind a mai napi nem bizonyított a kettő közötti összefüggés, ezért jobban teszi, ha egy kicsit a lelkét boncolgatja, így hamarabb rájöhet arra, hogy miért kell időnként fájdalomcsillapító után kotorásznia a gyógyszeres fiókjában. 

Szűz 
Természetességével mindenkit lenyűgöz a környezetében. Humorában és remek előadásmódjában nyoma sincs a mesterkéltségnek vagy az erőltetettségnek, ezért aztán számíthat arra, hogy szép számmal gyűlik ön köré a közönség, s legyen az baráti vagy családi esemény, esetleg egy munkahelyi rendezvény, most nem lesz nehéz a társaság középpontjába kerülnie. Munkahelyén felpörögnek az események, s ebből bármennyire is szeretné, nem tudja magát kihúzni, pedig most egyáltalán nincs ínyére ez a változás. Nem lesz oka panaszra a következő időszakban, ám ettől függetlenül ön most sem fogja két kézzel szórni a pénzt. Komoly betegség nem fenyegeti az egészségét ezekben a hetekben, ám az állandó aggodalmaskodása, az irreális félelmei előbb-utóbb alvási zavarokat okozhatnak önnek. 

Mérleg 
Igazából nem tudja megmagyarázni, miért érzi magát elégedetlennek, hiszen ha reálisan átgondolja a helyzetét, csöppet sincs oka arra, hogy ne érezze teljesnek az életét. Rossz hangulata nem csupán a saját napjait teszi nehezebben elviselhetővé, hanem a párkapcsolatát is alaposan megtépázza, ami persze nem javít a közérzetén, ezért egyre frusztráltabb. Emiatt majdhogynem összeférhetetlenné válhat. Zavarja, hogy a munkahelyén kevesebb önállóságot élvez és most az építő jellegű kritikát is hajlamos lehet személyes sértésnek felfogni, amivel alaposan megnehezíti az önnel együtt dolgozók helyzetét. Komoly veszélynek nincs kitéve ezekben a hetekben, ám előfordulhat, hogy fogékonyabb lehet a fertőzésekre, mint általában, ezért érdemes lehet egy kicsivel több figyelmet szentelnie a kiegyensúlyozott táplálkozásra, hiszen ezzel hatékonyan támogathatja az immunrendszerét. 

Skorpió 
A szerelemben, turbékolva töltött napokat dühödt viták, hangos veszekedések követik, majd következik a békülés és ismét úgy érzi, nem tudna a partnere nélkül élni. Kiváló kommunikációs képességeit lesz alkalma kamatoztatni a munkahelyén, ám ezekben a hetekben nem csak ezzel szerezhet magának előnyt a kollégáival szemben, hanem kreativitásával és éles elméjével is magasan kitűnik a tömegből. Húgyúti panaszokra, hólyaghurutra lehet hajlamos ebben az időszakban, s ezek tünetei igen kellemetlen napokat okozhat önnek, amelyet most felfázás helyett inkább valamilyen bakteriális fertőzés okozhat. Antibakteriális hatása miatt hasznos lehet a fokhagyma és a méz, de hasznos lehet a vörösáfonyalé fogyasztása is. 

Nyilas 
Kellemes időszak ígérkezik a magánéletében, önmagával és a világgal megbékélve, harmóniában telnek a napjai. Mesébe illően romantikus, szívdobogtató napokra számíthat a párkapcsolatában, szinte semmi és senki nem lesz képes belerondítani ebbe a harmóniába, pedig számíthat rá, hogy akad majd az ismerősei között próbálkozó. Munkaügyben bármilyen ígéretet kap, nem kell beleélnie magát, hiszen ez a hónap majdnem úgy telik majd el, hogy mindig vár valamire vagy valakire, ami nem csoda, hogy előbb-utóbb kihozza majd a sodrából. Fejfájása és ok nélküli idegessége lehetséges, hogy vérnyomásproblémákra vezethető vissza, ezért ajánlatos lenne megméretnie a vérnyomását. Bár a magas vérnyomás látszólag elhanyagolható tünetekkel jár, ennek ellenére érdemes ügyelnie rá, hiszen a legtöbb esetben ez áll az agyi érbetegségek hátterében. 

Bak 
Párkapcsolatára ebben a hónapban leginkább a megszokás lesz jellemző, ezért könnyen előfordulhat, hogy nem találja a helyét és úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből. Ne hagyja, hogy a rutin felülkerekedhessen a szenvedélyen, s a forró éjszakákat felváltsa a gépies örömszerzés, hiszen ezzel egy igen nehéz, lélekgyilkos időszak veheti kezdetét, melynek előbb-utóbb áldozatává válik a kapcsolatuk. Aggodalomra adhat okot, hogy átszervezésekről pletykálnak a munkahelyén, így elképzelhető, hogy olyanoktól kerül távol, akikkel szívesen dolgozik együtt, ráadásul, ha igaz, amit mondanak, akkor felkötheti az alsóneműjét, hiszen két ember munkáját lesz kénytelen elvégezni. Nincs messze attól, hogy teljesen lemerítse az energiakészleteit, ezért reggel nehezen ébred, szinte azt sem tudja, hogy hol van, amikor megcsörren az ébresztőórája. Fontos, hogy elegendő időt szánjon a regenerálódásra, erre figyelmeztetheti a mostanában egyre gyakrabban jelentkező fejfájása is. 

Vízöntő 
Tökéletes összhangban él a partnerével, s mivel ez kihat a hangulatára, remekül érzi magát a bőrében és úgy gondolja, hogy ennél szerencsésebb már talán nem is lehetne. Nem ismer határokat az önfeláldozása, gyakran megesik, hogy csakis párja érdekeit és kényelmét tartja szem előtt, míg a saját igényeit szinte teljesen a háttérbe szorítja. Ahogy múlnak a napok, úgy lesz egyre kevesebb a munkakedve, s a hónap közepére azt veszi észre, hogy már semmi nem motiválja, csupán kötelességtudatból végzi el a feladatait, s örül, ha a napi rutint letudja, utána már esze ágában sincs új kihívásokat keresni. Szervezete a legcsekélyebb mértékű allergének észlelésekor is túlzott immunválasszal reagál, ennek köszönheti az ezekben a hetekben jelentkező, náthához hasonlító tüneteit. 

Halak 
Amennyiben hosszabb ideje él a partnerével, ezekben a napokban úgy érezheti, hogy a kapcsolatuk kezd leülni, s minden igyekezetével azon van, hogy ne hagyja unalomba fulladni, hiszen ön is tudja, hogy később már jóval nehezebb dolga lesz. Ebben a hónapban igen szűkös a költségvetése, szinte minden egyes fillérnek meglesz a helye, ezért nem is igazán töri magát, hogy elutazzon, hiszen még akkor is bűntudata támadna, ha a legolcsóbban kínált utak egyikét választaná. Bőrével kapcsolatos problémákra számíthat, melyek elsősorban a mások számára is látható bőrfelületeken jelentkeznek, s ez igen kellemetlen, sőt, kifejezetten bosszantó is lehet. Érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy vajon milyen lelki eredetű problémájára igyekszik ilyen módon felhívni a figyelmét a szervezete.