Májusi horoszpókok

Kos
Gyorsan, hajtósan kezdődik ez a hónap, jó üzletkötésekkel kecsegtet, de ez nem jelenti azt, hogy egyenletesen folydogál majd a pénz a kasszába. Végre bekövetkezik az a pozitív változás, amire már sok Kos szülött évek óta vár: vagy előrelép a ranglétrán, vagy a már meglévő állása mellé újat talál. Ha vállalkozó, a könyvelésére mindenképpen figyeljen oda, mert pénzügyi ellenőrzésre számíthat. 

Bika
Jól alakul a helyzete a munkahelyén, több pénzt is kereshet, mint eddig, mégis sokszor fogja úgy érezni, hogy a pénz csak úgy kifolyik a keze közül. Sok kiadással kell számolnia – ha családos, akkor talán a gyereke(i) taníttatása vagy valamilyen hobbijának a finanszírozása követel majd nagyobb anyagi áldozatot. Ha vezető beosztásba kerül, meg kell válnia egy olyan kollégájától, akivel régóta együtt dolgozott.
Ikrek
Eddig sem volt tétlen – ha igen, akkor nem saját hibája miatt –, ebben az évben azonban mintha turbó fokozatra kapcsolna. Ötletet ötlet követ, és a kivitelezésére is talál lehetőséget vagy támogatókat. Azok az Ikrek, akiket az elmúlt évek válsága igencsak megtépázott anyagilag, most kifele jönnek a gödörből, a sors olyan lehetőséget kínál számukra, amivel elismerést vívhatnak ki, és pénzt vihetnek haza. 
Rák
Nem az elvárásai szerint alakul ez a hónap: a bevételei is megcsappannak, és a rokonai, ismerősei is az ön nyakán élősködnek, amíg hagyja. Ismerősei tanácsára a külföldi munkavállalás is megfordul a fejében, de szerencsére az Önhöz közelállóknak sikerül lebeszélnie erről a meggondolatlan lépésről. Az átszervezés az ön munkahelyét is elérheti, így érdemes lenne idejében új munkahelyet keresnie.
Oroszlán
Másodállást kell keresnie, mert ebben a hónapban Ön lesz az első számú (és az is lehet, hogy idővel az egyetlen) pénzkereső. Nem elég a hajtás, és az erőn felüli teljesítmény, néhány kisebb trükköt is be kell vetnie, hogy még több pénzt vihessen haza. Elképzelhető, hogy év közben új főnöke lesz, ezért csak óvatosan kevergesse a kártyáit – gondoljon a sok kicsi sokra megy elvre, ne akarjon nagyot szakítani. Ne feledkezzen meg adósságairól sem.
Szűz
Valami változik a munkahelyén, talánúj főnököt kap vagy más munkát, ami kizökkentheti a megszokott kerékvágásból, és úgy érzi, már semmi sem olyan, mint régen. Vigyázzon kollégáival, nem mindenki az, akinek mutatja magát. Valaki talán megpróbálja megfúrni, ezért igyekezzen hiba nélkül, gyorsan dolgozni. 

Mérleg
Érlelődik a lelkében a váltás igény, hiszen nagyon sokszor érezte úgy, hogy ólmos súlyok nehezedtek a vállára, és szinte már aludni járt haza. E hónap második felében megérik az idő a változtatásra, még akkor is, ha a kívülállók szemében ez visszalépésnek tűnhet, ön tudja, hogy a szabadidő most mindennél fontosabb, hiszen így sokkal többet foglalkozhat a kedvteléseivel, és később újult erővel állhat munkába.
Skorpió
Kedvező változásokra számíthat a munkahelyén. Újabb feladatokra van kilátás, a legjobb tudása szerint el is végzi, és a honorárium sem marad el. Mindebben partnerére és egy jó barátjára is számíthat, így hát ne szégyelljen tőlük segítséget kérni, ha úgy érzi, már-már kifognának Önön a rutinosnak egyáltalán nem mondható feladatok. Ha megfogadja a tanácsaikat, a pénzre nem lesz panasza.
Nyilas
Munka, munka, munka – talán ez lehetne ennek a hónapnak a mottója. Feladatból nem lesz hiány, és az elején munkakedvből sem, de hó végére már úgy érzi, hogy minden erejéből kifogyott. De kénytelen mindent elvállalni, mert kiürülőben a házi kassza, és az életszínvonalából nem akar engedni. Ha kicsit sikerül is lazítania, ügyeljen arra, hogy mindig főnöke kedvére tegyen, így nem lesz baj.

Bak
Remekül alakul majd a karrierje, csak arra kell vigyáznia, soha, senki előtt ne éreztesse, hogy magasabb rendű, mint a többiek. Fontos volna, hogy olyan kollégákkal is kibéküljön, akikkel eddig nem volt túlzottan jó viszonyban, mert egy nagyobb projektben szüksége lesz a segítségükre, nélkülük is sok irigye lesz.

Vízöntő
Úgy néz ki, végre learathatja a babérokat, munkahelyén a lehető legjobban alakul a helyzet, karrierje felfelé halad, nincs veszélyben a helye. Pénzügyi helyzete is javulóban. Ingatlannal kapcsolatos tervei, ha nem is busás haszonnal, de a vártnál sokkal jobban alakulnak. A kapott pénznek meglesz a helye.

Halak
Munkahely- vagy állásvesztéssel riogat e hónap, de ne szomorkodjon, marad még elég forrása arra, hogy kiegészítse havi bevételeit. Lesz olyan, hogy többet keres, és olyan is, amikor kicsit szorítania kell a nadrágszíján, és szinte már ingyen is elvállalna egy-egy munkát, csak legyen mit csinálnia. Főnökváltás is várható hamarosan, de ha baráti viszonyban van a felettesével, nem kell izgulnia.