Izgalmas eseménynek ígérkezik a Színházak Éjszakája Budapesten

Színházak ÉjszakájaElőször rendezik meg ma a Színházak Éjszakáját a színházi világnaphoz kapcsolódva: a szombat délutántól vasárnap hajnalig tartó eseménysorozaton új oldalukról mutatkoznak be a fővárosi teátrumok, amelyek különleges programokkal várják a közönséget.

 
Az eseményre egységes belépő vásárolható.

A múzeumok éjszakájának mintájára megvalósuló rendezvény eseményei között szerepelnek rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még nem látott előadások, gyermekműsorok, koncertek és beszélgetések is.

A színházak éjszakáján a nézők az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával léphetnek be a különféle programokat kínáló színházak bármelyikébe, végiglátogathatják akár az összes helyszínt is. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz bepillantani a kulisszák mögé, találkozni az előadások alkotóival, színészekkel, rendezőkkel.

A programban részt vesz a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Új Színház és a Vígszínház, emellett az állami fenntartásban lévő Budapesti Kamaraszínház is csatlakozott az eseményhez.

A rendezvényt Tarlós István főpolgármester nyitja meg szombaton 16 órakor a Városháza téren, ahol színházi fotókból és plakátokból egy hétig látható kiállítás. A megnyitón a színházak éjszakájának szervezését vállaló Radnóti Színház igazgatója, Bálint András mond köszöntőt és a Pearl Harbor Vonósötös zenél a közönségnek. Az eseményen részt vesznek a színházak vezetői és színészei, akik a nézőknek személyesen teszik fel a megvásárolt karszalagot.

A rendezvény részletes programja a www.szinhazakejszakaja.hu honlapon olvasható. A karszalag a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén, a jegy.hu oldalon, valamint az esemény honlapján is megvásárolható.