Envirofilm fesztivál 2012 – környezeti kockázatok

Envirofilm 2012Több mint 26 ország 130 szerzője jelezte részvételi szándékát az idei Envirofilm fesztiválon. A jelentkezés és a filmek kézbesítésének határideje szerdán, azaz február 15-én jár le. A fesztiválnak otthont adó hét városhoz csatlakozott Kassa is. A környezetvédelmi minisztérium további városok bevonását tervezi.

Az idei Envirofilm a „környezeti kockázatok” jegyében zajlik. A filmeket kiválogató bizottság március első heteiben ül össze, hogy kiválassza a bemutatásra kerülő produkciókat. A beválogatott filmeket a nemzetközi zsűri tagjain kívül a fesztivál nézői is megtekinthetik. A fesztivál nyolc szlovákiai városban fog zajlani egyidejűleg, mégpedig Kassán, Besztercebányán, Zólyomban. Selmecbányán, Körmöcbányán, Korponán, Poltáron és Szakolcán.

 

Idén a ligetfalui mozik (KZP) is csatlakoznak a fesztiválhoz, a tavalyi győztes produkciókat illetve az idei filmek egy részét fogják vetíteni a fesztiválhét ideje alatt. A fesztivál szervezője, a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség gazdag kísérőprogrammal is készül, ahol már hagyományosan helyet kapnak a gyerekeket és az ifjúságot megszólító környezetvédelmi rendezvényeknek.

 

 

Az ENVIROFILM a környezetvédelmi témájú filmek nemzetközi fesztiválja. 1995 jött létre és minden év májusában kerül megrendezésre. A fesztivál központi városa Besztercebánya. Tavaly összesen 156 film versenyzett a világ 33 országából, 33 film szlovák szerzőktől származott. A tavalyi 17. évadig összesen 1800 filmet küldtek be a világ minden részéről. A fesztivál meghirdetője a környezetvédelmi minisztérium, szervezője a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség és az Envirofilm n.o. Részletek: www.envirofilm.sk