Egyfelvonásos dráma – pályázati felhívás

A Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka Szerkesztősége pályázatot hirdet kortárs magyar írók számára már bemutatott, fiókban maradt és új egyfelvonásos darabjaik felolvasó-színházi előadása, illetve megjelentetése céljából.
A beérkezett pályaművekből szakmai zsűri által kiválasztott 12 legjobb darabot 2012 tavaszán Békéscsabán az Ibsen Ház udvarán, 2012 nyarán a Szarvasi Vízi Színházban mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház színművészei. A felolvasó-színházi előadások után mindkét helyszínen a szerző és közönsége találkozójára is sor kerül.
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott darabot 2012 őszén a Békéscsabai Jókai Színház színpadán ünnepélyes előadás keretei között (immár nem felolvasó-színházi formában) is bemutatják.
Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat is közzéteszi (az éppen aktuális számában), amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg.
Pályázati feltételek:
1. A kevés (max. 6 szereplős) egyfelvonásos mű elküldése 3 nyomtatott példányban február 24-ig a színház címére (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3). A pályázat nem jeligés, tartalmaznia kell a szerző nevét, címét és gyors elérhetőségét (telefon, e-mail).

2. Minden szerző csak egyetlen alkotással pályázhat.